Skip to content
terug Naar blog

De leukste bijbanen voor studenten

Afbeelding De leukste bijbanen voor studenten

Tot 5 uur ‘s ochtends in de club, een vakantie naar Marbella of 3 pakketten besteld van je favoriete merken, het komt allemaal op hetzelfde neer; aan het einde van de maand heb je een lege portemonnee. Maar wat doe je daar aan? In deze blog nemen we een kijkje in de wereld van mogelijkheden van bijbanen voor studenten!

Werken bij jouw favoriete kroeg

De gezelligste manier om een stad mee te maken is natuurlijk in de plaatselijke horeca. Het is steeds drukker in het centrum sinds de corona pandemie voorbij is. De clubs zijn tot laat open en iedereen heeft goede zin. Dit is dan ook hét moment om in de horeca te gaan werken.

Er zitten genoeg voordelen vast aan werken in de horeca zoals het vele contact met mensen, flexibele werktijden die je goed kan combineren met je studie, je leert om hard te werken en ontwikkelt verschillende vaardigheden. Niet te vergeten, verdien je een goed salaris met een leuke bijkomstigheid, namelijk fooi!

Eén van de mogelijkheden is om te gaan werken in de bediening. Hier heb je veel klantcontact en ben je de hele tijd in beweging, ook goed voor de lijn dus! Kan jij juist fantastisch overweg met de cocktail shaker en ben je vliegensvlug? Dan kun je solliciteren als barmedewerker. Dus ben jij een harde werker en op zoek naar gezelligheid, dan is deze baan helemaal iets voor jou!

Poetsen maar!

Schoonmaken klinkt misschien als een vervelende taak in het huishouden. Maar in werkelijkheid is het een goudmijn en dit is waarom. Als schoonmaker heb je flexibele tijden die makkelijk te combineren zijn met je andere verplichtingen. Je kunt je diensten combineren waardoor het werk gevarieerder is. Op basis van je ervaring verdien je gemiddeld tussen €11,83 en €13,50 bruto per uur. En om niet te vergeten hebben wij ruim 140 vacatures waardoor er altijd een locatie bij jou in de buurt is!

Draag jij een steentje bij?

Wil jij een steentje bijdragen aan de maatschappij dan is dit interessant voor jou. Je kan je namelijk inzetten voor de ouderen in jouw omgeving. Omschrijf jij jezelf als een gezelschapsdier, behulpzaam en geïnteresseerd in een ander? Word dan woonbegeleider in een zorginstelling. Deze functie houdt in dat jij er bent voor de sociale contacten. Je hebt hier geen specifieke opleiding voor nodig. De ene dag zal jij gezellig spelletjes spelen, terwijl je de andere dag een rondje wandelt in het park.

Belletje hier, belletje daar

Ben jij sociaal en niet bang om vragen te stellen en heb jij een vlotte babbel? Callcenter is calling you! Voordat je begint krijg je een training waardoor jij zelfverzekerd aan de slag kan. Je hebt flexibele werktijden. Naast dat je vaak werkt met een jong team, kun je aansluiten bij verschillende projecten waar je de kans hebt om door te groeien. Voor de competitieve student heerst er een winnaarsmentaliteit en is er een onderlinge (gezonde) competitie onder collega’s.

Vacatures

Zit de baan die je zoekt hier niet tussen dan kun je altijd nog kijken naar open vacatures. Hier heb je snel een overzicht van alle beschikbare bijbanen in jouw stad. Je kunt direct zien wat je gaat verdienen en wat de baan precies inhoudt.