Skip to content
terug Naar blog

Het succes van de Horeca Academy

Afbeelding Het succes van de Horeca Academy

Anno 2018 merken wij als online uitzendbureau dat de vraag naar ervaren horecapersoneel heel groot is. Het aanbod is echter veel kleiner; er zijn wel enthousiaste mensen die graag in de horeca willen werken, maar helaas niet genoeg ervaring hebben om direct aan de slag te kunnen. Voor ons genoeg reden om actie te ondernemen!

Ontstaan Horeca Academy

Met Tweetal Belevingscatering en dinercafé Soestdijk zijn wij om de tafel gaan zitten om de mogelijkheden te bekijken. Tijdens deze gesprekken is de Horeca Academy geboren! Het doel; gemotiveerde mensen zonder horeca-ervaring in een korte tijd opleiden tot beginnende horecatoppers.

In samenwerking met verschillende horecagelegenheden binnen Groningen zijn wij het project gaan voorbereiden. In een rap tempo kwamen er enthousiaste reacties binnen van eventuele kandidaten. Om de kandidaten zo goed mogelijk te begeleiden en op te leiden is de keuze gegaan naar een selectie van 6 personen. 

Verloop eerste editie

De eerste editie van de Horeca Academy is op 12 februari 2018 van start gegaan. Dinercafé Soestdijk, De Pijp, Café de Sigaar, Bistro Bommen Berend en Bakkerij Blanche zijn de horecagelegenheden die plaatsen voor de opleiding hebben vrijgemaakt. Het programma van de eerste editie zag er als volgt uit;
Dag 1: De introductie en een masterclass hospitality
Dag 2 tot en met 5: Meewerken bij alle deelnemende horecagelegenheden
Dag 6: Evaluatie en de uitreiking van de certificaten

De variatie tussen de deelnemende horecagelegenheden geeft de deelnemers de kans om te 'proeven' bij verschillende zaken. Dit biedt de mogelijkheid om voor hun te bepalen binnen wat voor bedrijf zij het liefste willen werken; bijvoorbeeld in het hogere segment, bij een laagdrempelig bedrijf of bij een gezellige lunchroom. Voor ieder wat wils dus!

De deelnemers hebben tijdens deze week ervaren hoe het is om binnen diverse horecagelegenheden mee te draaien. Naast het werken in de praktijk hebben zij allemaal een online cursus gevolgd. In deze cursus werd aandacht besteed aan onderwerpen zoals gastvrijheid, etiquette, dranken en draagtechnieken. Door deze cursus hebben de deelnemers meer kennis om in de praktijk toe te passen.

Resultaten Horeca Academy

In totaal zijn er 6 deelnemers begonnen met de Horeca Academy, waarvan 5 de opleiding met succes hebben afgerond en hun certificaat in ontvangst hebben mogen nemen. Degene die de opleiding succesvol hebben afgerond en nog steeds enthousiast waren over het werken in de horeca, hebben wij een baan aan kunnen bieden bij één van de horecagelegenheden. De Horeca Academy is dus niet alleen heel leerzaam, maar je kan er ook een baan aan overhouden!

Komt er ook een tweede editie?

Jazeker! De eerste editie was zo'n succes dat wij op dit moment bezig zijn met het plannen van de tweede editie. Heeft dit bericht jou enthousiast gemaakt? Houd dan al onze social media kanalen in de gaten!