Skip to content
terug Naar blog

Wat is payroll?

Afbeelding Wat is payroll?

Naast dat wij een online uitzendbureau zijn, bestaat een groot deel van onze werkzaamheden uit payrolling. Dit klinkt misschien lastig maar eigenlijk zit het vrij simpel in elkaar: als payrollonderneming nemen wij de juridische aspecten rondom het werkgeverschap van een bedrijf over. De werknemers krijgen via ons een contract en wij regelen alle zaken rondom de loonlijst.

Wat kunnen wij hier voor jou in betekenen?

Als online uitzendbureau en payrollonderneming bieden wij een brede dienstverlening aan. Naast het werven van nieuw personeel kunnen wij ook jouw huidige personeel in dienst nemen. Dit betekent kort gezegd dat een bedrijf zijn verantwoordelijkheden voor zijn werkgeverschap uit handen geeft en het personeel bij ons in dienst komt!

Hoe gaat payroll in zijn werk?

Op het moment dat jij jouw medewerkers bij ons op de payroll zet ben jij de materiële werkgever. Dit betekent dat de medewerker de werkzaamheden bij jou blijft uitvoeren. Daarnaast blijf je verantwoordelijk voor het bepalen van de hoogte van het salaris en het voeren van de functionerings- en beoordelingsgesprekken.

Als payrollonderneming zijn wij de formele werkgever en dus verantwoordelijk voor alle wettelijke verplichtingen zoals doorbetalen van het loon bij ziekte, eventuele ontslagkosten en verzekeringen. Daarbij verzorgen wij de salarisadministratie en loonbetaling van de payrollmedewerker. Om dit goed te laten verlopen hebben wij eerst alle gegevens van de medewerkers nodig zodat wij een contract kunnen opmaken. De payrollmedewerker kan deze gemakkelijk online ondertekenen. Zodra de payrollmedewerker heeft gewerkt kan diegene, of jijzelf, de gewerkte uren en eventuele vergoedingen online invullen en declareren. Deze uren worden in ons systeem verwerkt en vervolgens op een vast moment uitbetaald. Hier ontvang jij dan weer maandelijks een factuur van!

Voordelen van payrolling

Is het nog niet helemaal duidelijk wat de voordelen zijn van payroll via 365Werk? Hierbij een aantal voordelen voor jou als werkgever als je ervoor kiest om jouw personeel bij ons, als payrollonderneming, onder te brengen.

  1. Geen werkgeversrisico's, als payrollonderneming zijn wij verantwoordelijk voor de doorbetaling van loonkosten bij ziekte en eventuele (ontslag)vergoedingen.
  2. Geen personeelsadministratie, wij nemen alle personeels- en salarisadministratie van je over.
  3. Flexibiliteit, als materiële werkgever is het vrij eenvoudig om de payrollovereenkomst van de payrollmedewerker te beëindigen.
  4. Gelijke lonen, de payrollmedewerker heeft recht op hetzelfde loon als de werknemer in dienst. Hier zorgen wij voor door de inlenersbeloning toe te passen; de payrollmedewerker krijgt dus uitbetaald volgens CAO.

Wat kost payroll via 365Werk?

Onze scherpe tarieven zetten ons op een bijzondere plek binnen de markt; niet veel andere uitzendbureaus en payrollorganisaties bieden hun diensten zo goedkoop aan.
Hoe kan dit via ons dan goedkoper zijn? Stel wij gaan uit dat een werknemer €10 bruto per uur verdient. Bij alle payrollondernemingen en uitzendbureaus zijn de kosten voor Reserveringen & pensioen(€2,45) en de werkgeverslasten(€3,35) hetzelfde. Het verschil in de tarieven zit hem in de opslag die er vervolgens overheen komt. Waar het bij andere payrollondernemingen tot een opslag van soms 30% oploopt, komt er bij ons een opslag van 6% overheen. Al met al betekent dit dat ons tarief bij een bruto uurloon van €10 op €16,75 komt te liggen. In vergelijking tot een payrollonderneming met een toeslag van 30% is dat dan al een verschil van €3,79 per uur!

Heb je na het lezen van dit artikel vragen? Neem dan vooral contact met ons op via de mail, telefoon of ons contactformulier!