Skip to content
terug Naar blog

Zomerbaan 2024, die vind je op Texel!

Afbeelding Zomerbaan 2024, die vind je op Texel!

Het is inmiddels al bijna 12 jaar geleden dat ik mijn eerste horecabaantje had op Texel. Texel was voor mij geen onbekend terrein, als kind kampeerden wij hier elke zomer met het hele gezin. Toen ik oud genoeg was besloot ik zelf naar Texel te gaan om te werken bij Strandpaviljoen Paal 17. Het leek mij de ideale plek om ervaring in de horeca op te doen. In deze blog vertel ik je er graag meer over!

De eerste werkdag in de horeca

Omdat het werken in de horeca voor mij helemaal nieuw was, begon ik met het runnen van drankjes. Op die manier leer je snel de tafelnummering en het drankassortiment. Het was ontzettend hard werken, want bij een strandtent worden er in de zomer heel wat drankjes gedronken.. Ook had de strandtent een aantal tafels op het strand zelf, dus moest ik door het mulle zand banjeren om de gasten snel van de drankjes te voorzien. Je kan dan ook begrijpen dat ik geen sportschool meer nodig had!

Van runner naar wijkloper

Toen ik het runnen van drankjes onder de knie had, mocht ik zelf ook wijklopen. Dit houdt in dat ik de bestellingen mocht opnemen en de gasten kon adviseren over het eten en drinken. De afwisseling vond ik erg leuk! Mijn dienst begon of rond 10:00/11:00 tot de drukte over was bij het diner, of ik begon juist later op de middag en werkte dan door tot sluit. Na een dag hard werken was het altijd uitkijken naar de borrel met collega’s!

Receptiewerk op Texel

Voor mijn opleiding moest ik een half jaar stage lopen en je raadt het al: ook hier koos ik voor Texel! De stage beviel zo goed dat ik de zomer erop daar nog een tijdje heb gewerkt bij de receptie, maar ook in het restaurant van het hotel. Dan werkte ik in de ochtend een ontbijtdienst of draaide ik in de avond mee in de bediening met het diner. Ook hier had ik ontzettend veel afwisseling in mijn werk!

De leukste uitjes op Texel

Omdat ik of de ochtend/middag of juist middag/avond diensten werkte, had ik genoeg tijd over om leuke dingen te doen. Samen met andere stagiaires en medewerkers van het hotel verbleven we in een personeelshuis naast het hotel. Omdat dit vooral leeftijdsgenoten waren was dit super gezellig en vergat je vaak dat het eigenlijk ook werk was. We zaten vaak samen op het terras, of we gingen ergens een hapje eten. Texel heeft ontzettend veel horeca, waardoor je elke dag wel iets nieuws kan proberen!

Tijdens vrije dagen pakten we vaak de fiets naar een ander dorp of lagen we op het strand. Verder zijn er op Texel ook veel andere dingen te beleven. Zo ben ik wezen parachute springen en heb ik leren surfen. Het voelde daarom als een hele lange vakantie!

Ik kijk terug op hele leuke periodes waarin ik super veel heb geleerd en leuke mensen heb ontmoet. Deze ervaringen had ik voor geen goud willen missen en gun ik iedereen! Heb jij nog geen zomerbaan voor de zomer van 2024 gevonden en wil je ook graag een nieuw avontuur aangaan? Bekijk dan ons aanbod aan vacatures op Texel en wie weet zit jij deze zomer ook op het altijd bruisende Texel!

Lees ook: