Skip to content
terug Naar blog

Interview met oud deelnemer Horeca Academy; Leonie van der Werf

Afbeelding Interview met oud deelnemer Horeca Academy; Leonie van der Werf

Leonie van der Werf is één van de deelnemers van de eerste editie van de Horeca Academy. Ze begon de Horeca Academy zonder enige horeca ervaring en inmiddels is ze al zeven maanden werkzaam bij DGCC in Assen. Wij hebben Leonie kort geïnterviewd, lees snel verder om erachter te komen hoe zij de Horeca Academy ervaren heeft!

Wil je, voor het lezen van het interview, meer te weten komen over de Horeca Academy? Lees dan onze blog over hoe het in zijn werk gaat!

Hoe ben jij bij de Horeca Academy terecht gekomen?
Ik werkte al 4 jaar bij een supermarkt en eigenlijk wou ik heel graag iets anders doen. Het was niet dat ik perse in de horeca wou werken, maar ik wou sowieso niet de straat op om te verkopen. Toen kwam ik jullie vacature tegen op Indeed, deze sprak mij heel erg aan omdat je geen ervaring nodig hebt. Eigenlijk ben ik dus per toeval in de horeca terecht gekomen.

Wat vond jij van de theorie dag?
Ik vond het heel fijn dat hiermee begonnen werd. Hierdoor krijg je eerst alle uitleg zonder dat je dat direct moet uitvoeren. Tijdens de hele dag was er veel ruimte voor vragen en extra uitleg. Daarnaast was het ook leuk om de medekandidaten te ontmoeten.
Op de theorie dag gingen we uiteindelijk ook rollenspellen doen, je moest met een medekandidaat situaties schetsen die je in de horeca tegen kan komen. Deze situaties waren naar mijn mening iets te overdreven, ik ben geen enkel van de situaties tegengekomen in de horeca tot nu toe. Verder vond ik dit wel echt een geslaagde dag, heel fijn om de Horeca Academy mee te beginnen!

Op welke locaties heb jij meegelopen?
Ik heb meegelopen bij de Sigaar, Bakkerij Blanche, Bistro Bommen Berend en dinercafé Soestdijk. Het leuke was dat hierbij ook gekeken werd naar jouw eigen interesses. Een andere deelnemer had meer interesse in het nachtleven, waardoor hij ook werd ingeroosterd bij Beaushelter.

Wat vond je van de verschillende locaties?
Ik vond het heel leuk om bij verschillende locaties mee te lopen, dit geeft je een beter beeld van verschillende bedrijven. Je merkt hierdoor dat ieder bedrijf anders in elkaar steekt. Ik had van te voren ook verwacht dat ik bepaalde werkzaamheden heel leuk zou vinden, achteraf bleek uiteindelijk dat ik dit juist minder leuk vond om te doen. Door de verschillende ervaringen kan je er tijdens deze week achter komen wat je ligt en wat je leuk vindt om te doen. De avondsfeer beviel me bijvoorbeeld beter dan verwacht!

Hoe heb jij de e-learning ervaren, heeft deze meerwaarde gehad tijdens de HAG?
Als ik eerlijk ben vond ik de E-learning tijdens de Horeca Academy iets te snel. Tijdens deze week was ik vooral bezig met praktijkervaring op doen en met alle nieuwe ervaringen. Op dat moment was ik zelf niet zo veel bezig met de theoretische kant. Nu ik een aantal maanden werkzaam ben in de horeca moet ik zeggen dat ik nog wel vaak terugdenk aan de E-learning. Het lijkt me nu bijvoorbeeld interessant om meer te weten te komen over wijnen. Achteraf gezien vind ik dit dus een super toffe dienst maar kwam hij voor mij gewoon iets te vroeg.

Hoe kijk je nu, acht maanden later, terug op de HAG?
Door de Horeca Academy heb ik een hele goede eerste indruk gekregen van het werken in de horeca en de verschillende soorten bedrijven. Ik heb geleerd waar mijn interesses liggen. Uiteindelijk heb ik er ook een leuke baan aan overgehouden, ik werk nu wekelijks bij DGCC! Daarnaast kijk ik ook echt positief terug op het contact en de begeleiding die ik vanuit jullie heb gehad.

Zou jij het aanbevelen aan anderen?
Ja zeker, aan iedereen die geen ervaring heeft maar ook aan beginnende horeca medewerkers. Dit is echt een goede manier om erachter te komen of de horeca iets voor jou is.

Ben ik nog iets vergeten te vragen of heb je nog iets wat je leuk vindt om te delen?
Ja, ik vind het nog wel leuk om te benoemen dat ik de afsluiting van de HAG heel fijn vond! We kwamen met zijn alle samen, hadden een feedback moment en we kregen een certificaat overhandigd. Op deze manier sluit je een leerzame week heel fijn af. Het is daarnaast ook leuk om te horen wat de verschillende locaties van jou vonden.

Ben jij, na het lezen van dit interview, enthousiast over de Horeca Academy en wil jij graag deelnemen aan de volgende editie? Solliciteer of neem contact met ons op via info@365werk of 050 3050087!