Skip to content
terug Naar blog

Wat staat er op een jaaropgave?

Afbeelding Wat staat er op een jaaropgave?

Eind januari/begin februari ontvang je automatisch je jaaropgave. Hierop staat het loon dat je bij 1 werkgever hebt verdiend. Werk je bij meerdere werkgevers? Dan ontvang je ook meerdere jaaropgaven! Maar wat staat er nou eigenlijk op een jaaropgave?

Fiscaal loon

Allereerst staat er op een jaaropgave over welk jaar het gaat en hoeveel loon je in dat jaar hebt ontvangen bij je werkgever. Dit wordt ook wel het fiscaal loon genoemd. Daarnaast kan je op je jaaropgave vinden welke belastingen en premies er zijn ingehouden op je loon. Dit kan je vinden onder het kopje 'loonheffing' of 'loonbelasting/volksverzekeringen'.

Arbeidskorting

Ook vind je de arbeidskorting waarmee rekening is gehouden bij de loonheffing op je jaaropgave. Dit bedrag geeft aan hoeveel korting je hebt gekregen op de loonheffing waardoor je uiteindelijk meer overhoudt.

Onbelaste vergoedingen

Als laatst vind je de onbelaste vergoeding(en) die je hebt gekregen op je jaaropgave. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan om reiskostenvergoeding. Een werkgever is alleen niet verplicht om de onbelaste vergoedingen op je jaaropgave te benoemen.

Aangifte van de inkomstenbelasting

Maar waar heb jij je jaaropgave nou eigenlijk voor nodig? Bij de aangifte van de inkomstenbelasting (jaarlijks vanaf 1 maart). Weet wel dat wij de jaaropgave ook altijd bij de Belastingdienst aanleveren, maar om zelf alles te kunnen controleren heb je hem zelf ook nodig.

Heb jij in 2024 voor ons gewerkt? Dan ontvang jij je jaaropgave eind januari 2025 van ons. Hier hoef jij niks voor te doen, deze ontvang je automatisch per mail!

Lees ook: