Hoi, je gebruikt een niet up-to-date & onveilige browser die wij niet meer ondersteunen

We willen jou een optimale gebruikerservaring bieden en helaas ondersteunen we je browser niet meer. Je kunt onze website niet meer gebruiken in Internet Explorer, maar wel met moderne browsers . Ben je een bestaande gebruiker en wil je uren schrijven of je loonstrook bekijken? Ga dan naar het portaal .

terug Naar blog

Belangrijkste punten Prinsjesdag 2017

Elke derde dinsdag van september is Prinsjesdag en wordt de kroonrede voorgedragen. Hierin zijn de begroting en beleidsplannen voor 2018 gepresenteerd. Omdat er dit jaar geen regerend kabinet is, zijn er geen ingrijpende beleidswijzigingen voorgesteld. Hieronder de belangrijkste punten voor werkend Nederland.

Werkenden Steeds meer mensen krijgen betaald werk. De werkloosheid daalt in hoog tempo en de verwachting is dat dit in 2018 nog 4,3 procent zal zijn. Ook verwacht het CPB meer vaste contracten en hogere tarieven voor zzp'ers. 

Koopkracht Voor zo'n 82 procent van alle huishoudens stijgt de koopkracht in 2018 met gemiddeld 0,6 procent. Voor de overige 18 procent blijft dit gelijk, of daalt de koopkracht. Voor werkenden ligt de stijging iets boven gemiddeld, namelijk op 0,7 procent voor 87 procent van werkende bevolking. Bij een stijging van de koopkracht kunnen huishoudens meer goederen en diensten kopen. 

Heffingskorting De algemene heffingskorting wordt verlaagd met 8 euro. Iedereen in Nederland heeft recht op de algemene heffingskorting. Dit is een korting op de inkomstenbelasting en premie zorgverzekering. De hoogte hiervan hangt af van de leeftijd van de ontvanger en het inkomen. Hoe hoger het inkomen, hoe lager de korting. Deze verlaging van de heffingskorting geldt dus ook voor uitzend- en payrollkrachten van 365Werk. 

Andere onderwerpen die besproken zijn onder anderen de verhoging van zowel de zorgpremies als de zorgtoeslag, een daling van de ouderenondersteuning AOW en wijzigingen in de maximaal afsluitbare hypotheek. 

Delen