Hoi, je gebruikt een niet up-to-date & onveilige browser die wij niet meer ondersteunen

We willen jou een optimale gebruikerservaring bieden en helaas ondersteunen we je browser niet meer. Je kunt onze website niet meer gebruiken in Internet Explorer, maar wel met moderne browsers . Ben je een bestaande gebruiker en wil je uren schrijven of je loonstrook bekijken? Ga dan naar het portaal .

Menu
Naar blog

BLOG #2 Daarom is werken in de horeca goed voor jouw carrière!

Afbeelding BLOG #2 Daarom is werken in de horeca goed voor jouw carrière!

Grote kans dat je een en ander op het nieuws gezien hebt deze week: er is een groot tekort aan horeca personeel.

1. Horeca = multitasken Werken in de horeca is meer dan alleen bedienen. Je hebt veel verschillende taken en moet altijd op drie plekken tegelijk zijn. Nuttige competenties als snel schakelen, overzicht bewaren en veel onthouden leer je binnen notime. Ook moet je goed kunnen inspelen op wensen en klachten van gasten; een eigenschap die heel jouw leven nuttig blijft.

2. Geen 9-tot-5 mentaliteit Je weet wanneer je moet beginnen, maar wanneer je vrij bent? Dat is elke dag weer anders. Is het druk, dan blijf je wat langer. Is een collega ziek? Jij valt in. Want er moet altijd iemand zijn die de gasten bediend. Zo ontdek jij snel wat echte collegialiteit is. Grote kans dat jouw horeca collega's ook goede vrienden worden!

3. Prioriteiten stellen We zeiden het al eerder; in de horeca heb je sowieso drukke dagen. Veel dingen gebeuren tegelijk en er zijn altijd tien taken die jij kunt oppakken. Sommige dingen zijn belangrijker dan de ander. Dat jij hier goed mee omgaat, laat zien dat je stressbestendig bent en prioriteiten kunt stellen!   4. Positieve werkhouding Achter de schermen gebeurt er vaak van alles. Voorraden zijn op, glazen vallen, er brand iets aan.. Hier mogen de gasten niets van merken! Jij weet altijd een glimlach op te zetten en blijft gastvrij. Zo leer je snel om elk stressvol moment op een positieve manier te benaderen.

5. Verkooptalent In de horeca heb je te maken met zowel upselling als cross-selling. Bij cross-selling adviseer jij de gast om iets extra's te bestellen. Bijvoorbeeld een passende wijn bij een kaasplankje, of appeltaart bij de koffie. Bij upselling wijs jij de gast op een duurder product. Op zo'n manier dat de gast enthousiast wordt en het de prijs ook waard vindt. Als je dit kunt zonder opdringerig te zijn, heb je zeker salestalent.

Ben je overtuigd en wil je ook werken in de horeca? Bekijk onze vacatures hier. In Groningen hebben wij ook een flexpool. Wil je daar meer over weten? Stuur een mail naar sollicitatie@365werk.nl.