Hoi, je gebruikt een niet up-to-date & onveilige browser die wij niet meer ondersteunen

We willen jou een optimale gebruikerservaring bieden en helaas ondersteunen we je browser niet meer. Je kunt onze website niet meer gebruiken in Internet Explorer, maar wel met moderne browsers . Ben je een bestaande gebruiker en wil je uren schrijven of je loonstrook bekijken? Ga dan naar het portaal .

terug Naar blog

Veelgestelde vragen van onze uitzendkrachten

We kunnen er inmiddels echt niet meer omheen, het Coronavirus heeft enorm veel impact op het dagelijks leven. Om dit zo snel mogelijk onder controle te krijgen zijn er maatregelen genomen. Deze maatregelen zorgen er helaas ook voor dat mensen tijdelijk minder of geen werk hebben. In dit artikel lichten wij 2 vragen uit die onwijs veel gesteld worden en hopen hiermee wat duidelijkheid te creëren. Omdat het voor ons ook afhangt wat het Kabinet allemaal besluit weten wij helaas ook niet overal het juiste antwoord op, maar 1 ding is zeker; samen komen wij hier uit!

Mijn uren vallen weg, wat moet ik nu doen?

Als er te weinig of geen werk is door het Coronavirus, is het afhankelijk van je contract hoe je wordt doorbetaald. Bekijk eerst jouw contractvorm zodat je weet wat voor jou van toepassing is. Twijfel je wat voor contract je hebt? Dan kan je natuurlijk even contact met ons opnemen!

a. Jij hebt een contract met uren en loondoorbetalingsverplichting. Indien wij voor de BV waarin jij werkzaam bent minimaal 20% aan omzet verliezen gaan wij jouw loon minimaal 90% doorbetalen op basis van het rechtsvermoeden (gemiddeld aantal gewerkte uren van de afgelopen 13 weken).

b. Jij hebt een Fase A contract met uitzendbeding en er is geen of minder werk dan bestaat de mogelijkheid om een WW-uitkering aan te vragen bij het UWV vanwege het verlies van arbeidsuren. Dit dien je zelf bij het UWV aan te vragen, dit kan digitaal via hun website met jouw DigiD. Heb je geen DigiD? Dan kan je de aanvraag telefonisch regelen via 088-8989294. Zodra het werk er weer is kan je natuurlijk weer via ons aan het werk en stopt je uitkering. Indien gewenst kan je wel de komende periode je loon aanvullen met het laten uitbetalen van vakantie uren. Hopelijk zijn op deze manier de financiële gevolgen voor jou beperkt!

Ik wil liever niet naar het werk omdat ik bang ben besmet te raken, mag ik thuis werken?

Mocht je angst hebben voor het coronavirus dan mag je in eerste instantie niet zelf weigeren om naar je werk te gaan. Doe je dit toch? Dan is er sprake van werkweigering en is het mogelijk dat je loonbetaling over deze periode wordt gestaakt. Als er gegronde angst voor besmetting op het werk bestaat, kan je bij je leidinggevende vragen of er mogelijkheden zijn om (deels) thuis te werken. Jouw werkgever kijkt hierbij naar verschillende aspecten zoals (1) het type werk en (2) hoe groot de kans op besmetting is. De - actuele - adviezen van het RIVM zijn hierbij belangrijk.

Heb je nog andere vragen waar je graag antwoord op hebt? Neem dan contact met ons op via info@365werk.nl , Whatsapp of stel ze via de chatbot op de site!

Delen