Hoi, je gebruikt een niet up-to-date & onveilige browser die wij niet meer ondersteunen

We willen jou een optimale gebruikerservaring bieden en helaas ondersteunen we je browser niet meer. Je kunt onze website niet meer gebruiken in Internet Explorer, maar wel met moderne browsers . Ben je een bestaande gebruiker en wil je uren schrijven of je loonstrook bekijken? Ga dan naar het portaal .

terug Naar blog

Wettelijk minimumloon stijgt per 1 juli

Het wettelijk minimumloon stijgt. Deze verhoging is gebruikelijk per 1 januari en per 1 juli. Dit keer wordt het minimumloon met 0.89% verhoogd.

365Werk

Bij meerdere klanten hanteren wij de wettelijke minimumloonschalen. Voor alle uitzend- en payrollkrachten is daarom het loon per 1 juli met 0,89% gestegen.

Afschaf trede

Per 1 juli is ook de hoogste trede van het wettelijk minimumloon gewijzigd. Deze gaat nu in vanaf 22 jaar. Dit was voorheen vanaf 23 jaar. Deze aanpassing is gedaan omdat veel jongeren al op hun 21ste beginnen met werken. In 2018 wordt de trede van 22 jaar ook afgeschaft. Dit betekent dat je als jonge werknemer op 22 jarige leeftijd het volwassen loon gaat ontvangen. Gevolg is dat ook de minimum jeugdlonen sneller stijgen. Deze wijziging in het arbeidsrecht is doorgevoerd door minister Asscher. 

Delen