Hoi, je gebruikt een niet up-to-date & onveilige browser die wij niet meer ondersteunen

We willen jou een optimale gebruikerservaring bieden en helaas ondersteunen we je browser niet meer. Je kunt onze website niet meer gebruiken in Internet Explorer, maar wel met moderne browsers . Ben je een bestaande gebruiker en wil je uren schrijven of je loonstrook bekijken? Ga dan naar het portaal .

terug Naar blog

Wijziging minimumloon juli 2019

Per 1 juli 2019 wordt het minimum(jeugd)loon weer verhoogd. Deze keer verschuift niet alleen het minimumloon maar ook de leeftijdsgrens. Hierdoor krijgen werknemers van 21 jaar al recht op het volledige wettelijk minimumloon. Deze grens lag eerst op 22 jaar.

Verhoging minimumloon

Iedereen die het minimumloon uitbetaald krijgt gaat er met de nieuwe verhoging 1,23% op vooruit ten opzichte van het minimumloon dat geldt per 1 januari 2019. Daarnaast wordt het minimumloon voor werknemers van 18, 19 en 20 jaar dit keer ook nog eens extra verhoogd.

Verschuiving leeftijdsgrens

De verschuiving van de leeftijdsgrens zorgt er voor dat jonge werknemers sneller recht hebben op het volledige minimumloon. Eerder verdiende een 21-jarige 85% van het minimumloon. Door de verschuiving van de leeftijdsgrens verschuiven ook de vaste percentages per leeftijd, waardoor alle jongeren er op vooruit gaan.

Deze veranderingen zorgen er voor dat fulltimers per 1 juli 2019 recht hebben op minimaal 1.635,60 per maand, 377,45 per week of 75,49 per dag.

Delen