Hoi, je gebruikt een niet up-to-date & onveilige browser die wij niet meer ondersteunen

We willen jou een optimale gebruikerservaring bieden en helaas ondersteunen we je browser niet meer. Je kunt onze website niet meer gebruiken in Internet Explorer, maar wel met moderne browsers . Ben je een bestaande gebruiker en wil je uren schrijven of je loonstrook bekijken? Ga dan naar het portaal .

terug Naar blog

Wist je dat: Belastingaangifte 2020

Het is weer de tijd van het jaar: belastingaangifte. Niet alleen jij, maar 6,8 miljoen andere particulieren en 1,4 miljoen ondernemers hebben de uitnodiging gekregen om belastingaangifte over 2019 te doen. Heb je geen brief? Dan moet je mogelijk alsnog aangifte doen! De inkomstenbelastingaangifte over het jaar 2019 moet je voor 1 mei 2020 indienen. Te laat aangifte doen betekent namelijk een boete op je stoep, en wel van €385,-. Het is dus erg belangrijk om dit op tijd te doen. Maar waar moet je nou goed op letten tijdens het doen van belastingaangifte?

Controleer je gegevens!

Het aangifteprogramma is dit jaar verbeterd, want voor veel mensen in loondienst zijn veel gegevens al ingevuld. Denk aan inkomen uit werk (als je in loondienst bent), spaargeld op de bank, heffingskortingen, pensioen, et cetera. Je moet deze gegevens toch goed controleren. Wees secuur en loop alles goed na. Als er iets niet klopt kan je dit corrigeren of aanvullen. Iedereen blijft namelijk zelf verantwoordelijk voor de aangifte die ze indienen. Je kan je gegevens controleren aan de hand van jouw jaaropgave. Om je te helpen begrijpen wat hier allemaal op staat hebben wij hier ook een blog over geschreven.

Bekijk ook andere aftrekposten!

De belastingdienst vult niet alle aftrekposten automatisch in. Soms zijn er ook andere aftrekposten die je naast de hypotheekrenteaftrek kunt opvoeren. Vooral studie-, ziekte- en reiskosten bieden potentie. Daarnaast mag je je loon naar beneden afronden en je aftrekposten naar boven bij het invullen van de bedragen. Op deze manier haal je er baat uit.

Heb je een fiscaal partner?

Je hebt een fiscaal partner als je getrouwd bent of als je een partnerschap hebt geregistreerd. Maar wat betekent dit? Dit kan geld opleveren doordat je aftrekposten en inkomsten zo gunstig mogelijk kan verdelen met een fiscaal partner. Als de een bijvoorbeeld meer verdient dan de ander, kan je de aftrekposten aftrekken van het hoogste inkomen en de bijtellingen optellen bij het laagste inkomen. Tel uit je winst!

Delen