Skip to content
terug Naar blog

4 tips: Hoe vind ik een baan tijdens de coronacrisis?

Afbeelding 4 tips: Hoe vind ik een baan tijdens de coronacrisis?

Solliciteren en een baan vinden is voor veel mensen altijd al lastig, maar door de coronacrisis ziet de banenjacht er opeens helemaal anders uit. Het virus heeft namelijk niet alleen impact op de gezondheid, maar er staat ook een economische crisis op de loer. Gelukkig hebben wij voor jou een aantal tips op een rijtje gezet om van jouw zoektocht een succes te maken!

1. Word een pro in video solliciteren!

Video solliciteren wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt om geschikte kandidaten te selecteren. Maar videobellen kan best lastig zijn… Het is heel anders dan wanneer je recht tegenover iemand zit. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen! Je komt zelfverzekerder over en het gesprek loopt soepeler als je al eens hebt geoefend met video solliciteren. Leer meer over een digitaal sollicitatiegesprek !

2. Netwerken netwerken netwerken!

Netwerken, netwerken en nog eens netwerken. Dat is in deze tijd de key tot het vinden van een nieuwe baan die bij je past. Hoe meer mensen weten dat jij op zoek bent naar een nieuwe baan, hoe groter de kans is dat er iemand jou te hulp schiet. Vertel iedereen dat jij een baan zoekt, van je familie tot aan je kennissen. Vergeet ook niet een oproep op je sociale mediakanalen te zetten, LinkedIn is hier een perfect middel voor!

3. Tijdelijk werk is ook een optie

Lukt het maar niet om een vaste baan te vinden? Kijk dan ook eens naar tijdelijk werk! Als je bijvoorbeeld iemand tijdelijk vervangt, ben je in ieder geval een tijdje onder de pannen. Een tijdelijke job is echt zo gek nog niet. Uiteindelijk kan dit ook nog eens naar een fulltime contract leiden. Daarnaast kan je met zo’n tijdelijke baan ook nog eens je kennis, inzichten en vaardigheden uitbreiden. Een nieuwe baan uitproberen in een voor jou onbekende sector? Ook daarvoor kan een tijdelijke baan een optie zijn! Op deze manier kan je uitproberen of deze overstap naar een ander werkveld bij jou past!

4. Kijk verder dan je neus lang is!

Op het moment is er waarschijnlijk iets minder keuze in vacatures dan ‘normaal’. Omdat de banen niet voor het oprapen liggen is het verstandig om eens naar vergelijkbare banen te kijken om daarmee je zoektocht te verbreden! Door je ook eens in een andere sector te verdiepen, kan je misschien hier ook een (tijdelijke) baan vinden. Er zijn een aantal sectoren die het nu juist druk hebben, zoals de logistiek en de zorg. Verbreed je horizon en sta ervoor open! Op deze manier blijf je bezig, werk je aan je vaardigheden en ben je zeker van een inkomen. En onthoud: dit betekent niet dat je je droombaan voor altijd moet laten varen!