Skip to content
terug Naar blog

De NEN 4400-1 certificering, wat is dat?

Afbeelding De NEN 4400-1 certificering, wat is dat?

Bij 365Werk zijn wij NEN 4400-1 gecertificeerd, voor ons een vanzelfsprekendheid, maar lang niet elk uitzendbureau is in het bezit van deze certificering. Wat betekent deze certificering precies en waarom is het zo belangrijk voor onze opdrachtgevers en uitzendkrachten? In deze blog leggen we het je graag uit!

Wat is de NEN 4400-1 certificering?

De NEN 4400-1 is een keurmerk dat wordt afgegeven door de Stichting Normering Arbeid (SNA). Dit keurmerk toont aan dat wij als uitzendbureau voldoen aan strenge eisen op het gebied van arbeidsvoorwaarden, personeelsadministratie en financiële betrouwbaarheid. De norm is opgesteld om opdrachtgevers en uitzendkrachten te beschermen tegen frauduleuze praktijken en om een eerlijke arbeidsmarkt te bevorderen.

Waar staat de NEN 4400-1 norm voor?

De NEN 4400-1 norm controleert bedrijven op verschillende aspecten, zoals:

  1. Identificatie van de onderneming: Dit houdt in dat onze identiteit en rechtsgeldigheid zijn geverifieerd.

  2. Naleving van wet- en regelgeving: Dit betreft onder andere de juiste afdracht van loonheffingen en omzetbelasting.

  3. Betrouwbaarheid van personeelsadministratie: Hier wordt gekeken of wij correcte en volledige administratie bijhouden van onze medewerkers en hun gewerkte uren.

  4. Financiële gezondheid: Onze financiële administratie wordt gecontroleerd om te waarborgen dat wij in staat zijn aan onze financiële verplichtingen te voldoen.

De voordelen van een NEN 4400-1 certificering

Voor onze opdrachtgevers betekent deze certificering dat ze met een betrouwbare partner werken die zich houdt aan alle wettelijke verplichtingen. Dit verkleint het risico op aansprakelijkheid voor bijvoorbeeld niet-betaalde belastingen of premies door het uitzendbureau. Voor onze uitzendkrachten biedt het de zekerheid dat zij werken voor een bureau dat eerlijk en transparant opereert, wat de kans op problemen met bijvoorbeeld loonbetaling minimaliseert.

Regelmatige controles

Om de NEN 4400-1 certificering te behouden, worden we regelmatig gecontroleerd door onafhankelijke auditors. Dit zorgt ervoor dat we continu blijven voldoen aan de gestelde normen en dat onze opdrachtgevers en uitzendkrachten kunnen vertrouwens op onze betrouwbaarheid en integriteit.

De NEN 4400-1 certificering is een waarborg voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Bij 365Werk hechten wij veel waarde aan deze certificering omdat het aantoont dat wij een betrouwbare en professionele partner zijn voor zowel opdrachtgevers als uitzendkrachten.

Heb je vragen of wil je meer weten over onze certificering? Neem dan gerust contact met ons op!

Lees ook: