Skip to content
terug Naar blog

De horeca sluit opnieuw haar deuren, wat betekent dit voor jou?

Afbeelding De horeca sluit opnieuw haar deuren, wat betekent dit voor jou?

De horeca moet opnieuw haar deuren sluiten. Dit zorgt er helaas voor dat veel van onze uitzendkrachten tijdelijk minder of geen werk hebben. Een grote klap voor iedereen en wij proberen dit dan ook zo veel mogelijk op te vangen waar wij kunnen. In deze blog lees jij wat voor jou de gevolgen zijn of wat jij kan doen om toch aan het werk te blijven.

Mijn uren vallen weg, wat moet ik nu doen?

Als er te weinig of geen werk is door het coronavirus, is het afhankelijk van je contract hoe je wordt doorbetaald. Bekijk eerst jouw contractvorm zodat je weet wat voor jou van toepassing is. Twijfel je wat voor contract je hebt? Dan kan je natuurlijk even contact met ons opnemen!

a. Jij hebt een contract met uren en loondoorbetalingsverplichting. In dit geval betalen wij jouw loon 100% door op basis van jouw contracturen.

Omdat wij het liefst iedereen weer zo snel mogelijk aan het werk willen helpen zullen wij actief voor je opzoek gaan naar (tijdelijk) ander werk. Twijfel niet om hierover contact met ons op te nemen zodra je hier vragen over hebt!

b. Jij hebt een Fase A contract met uitzendbeding en je hebt minder of geen werk meer. Wanneer dit het geval is bestaat de mogelijkheid om een WW-uitkering aan te vragen bij het UWV vanwege het verlies van arbeidsuren. Dit dien je zelf bij het UWV aan te vragen, dit kan digitaal via hun website met jouw DigiD. Heb je geen DigiD? Dan kan je de aanvraag telefonisch regelen via 088-8989294. Zodra het werk er weer is kan je natuurlijk weer via ons aan het werk en stopt je uitkering.

Hulp bij het vinden van werk

Wij staan voor iedereen klaar in de zoektocht naar een (tijdelijk) andere functie, ook in andere branches! Kom jij door deze nieuwe maatregelen in financiële problemen terecht? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag! In de tussentijd kan je ook onze vacaturepagina en social media kanalen in de gaten houden, hier delen wij direct onze nieuwste vacatures!

Heb jij nog een andere vraag die we met deze blog niet hebben beantwoord? Neem dan gerust contact met ons op via [email protected], 050 3050086 of stel je vraag via de chatbot op de site!