Skip to content
terug Naar blog

Ins en outs van een marketing stage bij 365Werk

Afbeelding Ins en outs van een marketing stage bij 365Werk

Begin april is Renée haar stageperiode gestart op de marketing afdeling van 365Werk. Ze is 21 jaar oud en tweedejaars student Commerciële Economie aan de Hanze Hogeschool in Groningen. Nu, 5 maanden later, is het een van haar laatste weken. Wil jij alle ins en outs weten van het leven van een stagiaire? Lees dan dit interview!

Hoe ben je bij 365Werk terechtgekomen en heb je nog tips voor het vinden van een stage?

Toen ik begon met zoeken vond ik het best lastig om een stage te vinden. Daarom heb ik een tip. Wil jij een goede stage vinden, dan is het handig om van te voren onderzoek te doen. Vraag jezelf af waar je precies naar op zoek bent in een stage, zoals:

  • Wat zijn de stage eisen vanuit mijn opleiding
  • Bij wat voor een bedrijf wil ik werken, wat past bij mij?
  • Welke functie wil ik?
  • Op welke locatie wil ik stage lopen?

Nadat je voor jezelf een lijstje hebt gemaakt, ga je online research doen. Op het internet zijn verschillende websites waar je stages kunt vinden, zoals Indeed, stage.nl en LinkedIn. Na het hele internet te hebben doorgespit, ben ik zelf uiteindelijk via LinkedIn bij 365Werk gekomen.

Hoe verliep jouw sollicitatie?

Nadat ik de vacature op internet had gevonden heb ik de website van 365Werk goed doorgelezen. Het leek me ontzettend leuk om bij dit bedrijf te gaan werken en daarom heb ik gelijk via de website gesolliciteerd. Eerst word je gebeld door een recruiter, in mijn geval Rosanna, voor een intakegesprek. Daarna mag je op gesprek komen op kantoor. Ik vond het heel fijn dat ik gelijk mezelf kon zijn in het gesprek.

Wat zijn jouw dagelijkse werkzaamheden?

Vier dagen per week ben ik aan het werk voor 365Werk en één dag per week besteed ik aan mijn stageopdracht. Ik ben verantwoordelijk voor het schrijven van de nieuwsbrief, blogs, vacatures en berichten op de sociale media kanalen. Daarnaast mag ik bij meetings aanwezig zijn en sociale media rapporten en communicatieplannen maken. Wat ik heel leuk vind is dat je iedere dag heel creatief kan zijn en daarbij veel mag schrijven. Er is dus een goede balans tussen het creatieve gedeelte en werk wat je doet op de automatische piloot.

Wat is je het meest bijgebleven tijdens jouw stage?

Wat een leuke vraag! Ik heb hier natuurlijk 5 maanden stage gelopen, dus dan maak je ook het één en ander mee. Wat ik het allerleukst vond qua werkzaamheden was het maken van content voor de sociale media kanalen. Hier kan je echt je ei in kwijt en kom je door samen te werken op de leukste ideeën. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt, daarom is geen dag hetzelfde. Ook vond ik het fantastisch dat er iedere maand vrijdagmiddagborrels werden georganiseerd.