Skip to content
terug Naar blog

Hoe kan je als uitzendkracht geld besparen?

Afbeelding Hoe kan je als uitzendkracht geld besparen?

Iedereen heeft er op dit moment last van, zo ook elke uitzendkracht; het leven wordt duurder. We moeten ons daarom steeds bewuster maken wat we allemaal nog met ons geld kunnen. Lees in deze blog hoe je verstandiger met je geld om kan gaan!

Krijg overzicht

Een van de moeilijkste dingen om goed in de gaten te houden is de 'latte factor'. Dit wil zeggen dat ons geheugen goed is in het bijhouden van grote kosten: een nieuwe wasmachine, de huur of de hypotheek. Maar ons brein is eigenlijk helemaal niet goed in het optellen van kleine bedragen. Een zak snoep bij een bezinepomp is verleidelijk, maar als je dit meerdere malen per week doet, lopen de uitgaven al snel op!

Een handig hulpmiddel is om een vast bedrag aan het begin van de week contant te pinnen. Pinnen is voor iedereen heel gemakkelijk geworden, het kan bijvoorbeeld ook al met je telefoon of Apple Watch. Hierdoor is het minder inzichtelijk hoeveel we nou daadwerkelijk uitgeven. Als je geld op maandag pint, zie je beter hoeveel van je weekbudget nog over is.

De laatste handige tip is om te kijken bij 'vergeten' abonnementen. Jij hebt ongetwijfeld ook nog wel een abonnement dat je allang weer vergeten was. Dit kan je zo tientallen euro's per maand besparen!

Gas en elektriciteit

Het klinkt heel vanzelfsprekend, maar vaak doen we het nog niet; onze apparaten uitzetten. Door apparaten niet op stand-by te zetten of zelfs helemaal de stekker uit het stopcontact te halen, kan je wel tot 100 euro besparen! Om nog een extra tip te geven, denk hierbij vooral om telefoonladers, elektrische tandenborstels en babyfoons.

Daarnaast houdt iedereen ervan om lekker lang te douchen, tegelijkertijd is dit ook een kostenpost! Douchen kost gemiddeld zo'n 7 cent per minuut. Als je per dag vijf minuten korter zou gaan douchen, scheelt je dit al jaarlijks zo'n €127,50.

Boodschappen

Voor boodschappen is het maken van een weekplanning een mooi hulpmiddel. Als je eenmaal per week de boodschappen voor een hele week in huis haalt, word je ook niet getriggerd om extra uitgaven te doen. Het lezen van aanbiedingsfolders klinkt wellicht wat ouderwets, maar dit kan je behoorlijk wat geld besparen.

Het maken van grotere porties zorgt ervoor dat je eten kan bewaren in de zogenoemde 'kliekjes'. Deze kliekjes zijn altijd handig en makkelijk om in de diepvries te bewaren. Zo kan jij ervoor zorgen dat je na een vermoeiende werkdag niet wordt verleid tot het bestellen van eten!

Winkelen

De laatste gewoonte waarop jij kan besparen betreft een van onze favoriete hobby's; winkelen. Het is belangrijk dat jij goed nadenkt over grote uitgaven en hiervoor spaart. Als je online winkelt, plaats het product dan in je winkelmandje en slaap er nachtje over. Wellicht is je 'noodzaak' om die grote uitgave te doen, dan al wat verdwenen.

Het klinkt wellicht gek, maar je kan beter uitgaven kopen in het 'verkeerde' seizoen. Na de zomer zijn kampeerspullen goedkoop en na alle feestdagen zijn de feestspullen goedkoop.

Als allerlaatste tip willen we jou meegeven om bonnetjes te gebruiken. Hierdoor kan je ongebruikte spullen of kledingstukken die niet passen terugbrengen.

Hopelijk heb jij na het lezen van deze blog een manier gevonden om overzicht te krijgen in je uitgaven. Hierdoor kan je op belangrijke zaken als gas & elektriciteit, boodschappen en winkelen besparen!