Skip to content
terug Naar blog

Uitzendkracht in de Spotlight: Sharon Kootstra

Afbeelding Uitzendkracht in de Spotlight: Sharon Kootstra

Kun je wat over jezelf vertellen?

Mijn naam is Sharon Kootstra, ik ben 25 jaar en werk 1 dag in de week bij Bidfood Groningen als HR-assistent. Op dit moment zit ik in mijn laatste jaar van de studie Human Resource Management aan de Hanzehogeschool. Zoals je misschien opvalt ben ik wat ouder dan de meesten in hun vierde jaar van het hbo. Dit komt omdat ik twee tussenjaren heb genomen na de middelbare school. In deze jaren heb ik gebackpacked in Australië en twee keer een seizoen geskied in Oostenrijk. Daar heb ik ook veel in de horeca gewerkt. Naast reizen, is koken ook een grote hobby die ik graag voor mijn familie en vrienden doe.

Wat zijn jouw werkzaamheden?

Ik ben zoals ik net al zei HR-assistent. Daarmee ben ik verantwoordelijk voor het maken van contracten en brieven en heb ik contact met zowel uitzendbureaus als medewerkers. Ik zorg ervoor dat de personeelsdossiers in orde zijn en voer wijzigingen door waar nodig. Wanneer medewerkers vragen hebben, kunnen ze bij mij terecht. Ook geef ik leidinggevenden advies wanneer zij komen met een kwestie van de medewerker. Het is dus een veelzijdige functie! Ik werk nauw samen met de HR office, die mij ondersteunt bij vraagstukken van medewerkers.

Wat maakt het werken bij de Bidfood zo leuk?

Door de vele taken die ik heb, is het werk erg afwisselend. Samen met de HR-officer ben ik verantwoordelijk voor de HR-activiteiten van Bidfood in Groningen en zijn we een spin in het web. Dat vind ik het mooist aan dit werk. Je bent een belangrijke schakel tussen verschillende afdelingen. Je weet wat er gaande is en je probeert alle afdelingen te helpen en ervoor te zorgen dat het contact onderling ook soepel verloopt. Dit is een grote uitdaging waar ik erg veel van leer. Wat ik ook erg leuk vind is dat het contact tussen werknemers erg wordt gestimuleerd, er worden dan ook regelmatig vrijdagmiddagborrels georganiseerd. Laatst hadden we ook een personeelsuitje in Tolbert. Je spreekt dan collega’s die je normaal niet zo snel spreekt. Dan merk je de dag erna dat het contact op de werkvloer ook wel anders is.

Hoe ben je terecht gekomen bij de Bidfood?

In mijn derde jaar ben ik op zoek gegaan naar een adviserende stage. Ik ben zo terechtgekomen bij Bidfood. Ik heb hier onderzoek gedaan naar onboarding. Tijdens mijn onderzoek werkte ik ook mee aan de operationele activiteiten. Dit beviel mij erg goed, en ben daarom mijn taken blijven doen na mijn stage en sinds de zomer ook gaan werken bij Bidfood.