Skip to content
terug Naar blog

De vijf voordelen van een traineeship

Afbeelding De vijf voordelen van een traineeship

Voor velen (bijna) afgestudeerden is het een herkenbaar probleem. Je wil ontzettend graag aan de bak en solliciteert je rot. Toch krijg je elke keer weer de deksel op de neus; ‘helaas is de keuze gevallen op andere kandidaten die al meer werkervaring met zich meebrengen’. Frustrerend want als een bedrijf jou niet de kans biedt om werkervaring op te doen, hoe kom je er dan wel? Overweeg een traineeship! In deze blog lees je meer over de voordelen van een traineeship.

1. Professionele ontwikkeling

Tijdens een traineeship krijg je de mogelijkheid om specifieke kennis en vaardigheden op te bouwen. Naast de functie-specifieke opleidingstrajecten krijg je bij veel traineeships ook trainingen die gericht zijn op het ontwikkelen van de soft skills. Het traineeship biedt hierdoor een solide basis voor je carrière en stelt je in staat om snel vooruitgang te boeken.

2. Coaching en begeleiding

Tijdens een traineeship krijg je de mogelijkheid om te leren van ervaren professionals in het vakgebied. Deze coaches kunnen waardevol advies geven, je begeleiden bij je professionele groei en je helpen bij het opbouwen van een netwerk binnen de organisatie waar je aan de slag gaat. De coaching en de begeleiding die je ontvangt, kunnen een onschatbare bron van kennis en ondersteuning zijn in je beginjaren van je carrière.

3. Salaris

Een traineeship wordt vaak verward met een internship of een werkervaringsplek. In tegenstelling tot de laatste tweegenoemde is een traineeship een vorm van betaalde arbeid. Hierdoor krijg je als trainee op vaste momenten een eerlijk loon op je bankrekening gestort.

4. Verschillende functies en/of opdrachten

De meeste traineeships bieden een traject van één à twee jaar. Gedurende deze periode werk je over het algemeen aan minimaal twee verschillende opdrachten. Door te proeven aan verschillende functies kun je bepalen waar je echt blij van wordt!

5. Toegang tot carrièremogelijkheden

Een traineeship is een mooie opstap naar een succesvolle carrière. Veel organisaties gebruiken traineeships als een manier om nieuw talent te werven en op te leiden voor toekomstige leidinggevende functies. Door een traineeship te volgen, vergroot je je kansen op een vaste baan binnen het bedrijf of zelfs op bredere carrièremogelijkheden in het vakgebied.

Ben jij na het lezen van deze blog enthousiast geworden over het volgen van een traineeship? Bekijk dan hier ons huidige aanbod van traineeships! En wie weet geef jij via DPA of TKB een kickstart aan je carrière!