Skip to content
terug Naar blog

Hoe gaan wij, als online uitzendbureau, te werk?

Afbeelding Hoe gaan wij, als online uitzendbureau, te werk?

Een online uitzendbureau; de plek waar jij makkelijk en snel aan werk komt. Of het nou om fulltime, parttime, vakantiewerk of weekendwerk gaat, het staat allemaal op 1 plek. Jij bepaalt zelf welke vacature het beste overeenkomt met jouw interesses. Wanneer je een super leuke vacature hebt gevonden ga jij zelf aan de slag; je schrijft een motivatiebrief en je zorgt ervoor dat jouw CV helemaal up to date is. Vervolgens solliciteer jij op de vacature, maar wat gebeurt er dan eigenlijk achter de schermen bij ons als online uitzendbureau?

Stap 1: Vacature aanvraag

Bij ons begint het proces al eerder; wij krijgen een vacature aanvraag binnen wanneer een (nieuwe) klant op zoek is naar een nieuwe medewerker. Wij vragen alle gegevens uit en schrijven daar een vacature voor. Deze zetten wij vervolgens uit op onze site, onze social media kanalen en andere vacature sites. Dit is dan ook het moment dat jij in aanraking komt met de vacature!

Stap 2: Sollicitatie en kennismaking

Zodra jouw sollicitatie bij ons binnenkomt bekijken wij deze en beoordelen wij of jouw profiel bij de wensen van de klant matcht. Wanneer dit zo is bellen wij jou op voor een kennismaking. Hierbij vertellen wij jou wat meer over de vacature en het bedrijf en vertel jij ons over jouw werkervaring en motivatie. Zijn er dingen nog niet helemaal duidelijk? Dan prikken we een datum dat jij bij ons op kantoor langs komt. Woon jij niet in Groningen? Dan voeren wij dit gesprek gewoon via Skype! Uit deze gesprekken maken wij vervolgens op of wij je gaan voorstellen bij de klant. 

Stap 3: Voorstellen

Om ervoor te zorgen dat de klant een compleet beeld van jou krijgt sturen wij een voorstelmail. In deze voorstelmail schrijven wij een korte introductie en voegen jouw foto en CV toe. Nu is het afwachten hoe enthousiast de klant over jou is! Zijn ze super benieuwd naar je? Dan word je uitgenodigd op gesprek. Zijn ze iets minder onder de indruk van jouw CV en motivatie? Soms krijg jij dan alsnog de kans om ze te overtuigen tijdens een gesprek!

Stap 4: Gesprek

Tijdens dit gesprek maak jij kennis met jouw eventuele nieuwe werkgever op locatie. Jij krijgt meer te weten over de functie, het bedrijf en het team waarin je komt te werken. De werkgever krijgt op zijn beurt de kans om in te schatten of jij binnen het team past en of je genoeg ervaring hebt. 
Vaak vinden er meerdere gesprekken plaats en is het voor jou dus nog even afwachten of je wordt aangenomen, of dat zij toch voor iemand anders gaan. Het bericht of je wordt aangenomen of niet krijg jij vanuit de klant of vanuit ons. 

Stap 5: Aangenomen en dan wat?

Yes! Je bent aangenomen! Super leuk natuurlijk, maar voordat jij aan het werk gaat moeten er nog wel wat zaken geregeld worden. Allereerst moet jij je inschrijven bij ons op de site. Zodra alle gegevens compleet zijn is het aan ons de taak om een contract voor jou op te stellen. Wanneer deze klaar is zetten wij deze, samen met het loonheffingsformulier, voor je klaar in jouw online account. Aangezien wij een online uitzendbureau zijn vinden wij het heel belangrijk dat jij alles online kan regelen, daarom kan jij deze documenten ook online ondertekenen. Geen gezeur met printen en inscannen dus!

Stap 6: Aan het werk

Nu alle documenten ondertekend zijn kan jij aan het werk! Nadat jij jouw eerste dagen hebt gewerkt vul jij jouw gewerkte uren online in. Aan jouw leidinggevende de taak om deze uren goed te keuren. Is dit allemaal op tijd gedaan? Dan heb jij jouw loon die week erna al op jouw bankrekening staan! Super makkelijk en snel geregeld dus!

Bekijk onze vacatures!