Skip to content
terug Naar blog

10 tips voor een top cv

Afbeelding 10 tips voor een top cv

Als online uitzendbureau krijgen wij dagelijks veel sollicitaties binnen op onze vacatures. Onze recruiters zien dus veel verschillende manieren van solliciteren voorbij komen. Maar wat werkt voor hun nou het beste, welke sollicitaties vallen het meest op en misschien wel belangrijker; wat werkt vooral niet fijn? Om jou te helpen bij het solliciteren naar jouw droombaan hebben wij 10 tips op een rij gezet!

1 Je naam boven je cv

Zet jouw naam bovenaan jouw cv, zo is het voor de recruiters duidelijk van wie het cv is.

2 Gebruik een foto van jezelf

 Veel mensen twijfelen of zij een foto op hun cv moeten zetten. Wij zeggen doen! Wanneer je het gezicht bij een cv ziet onthoud je het verhaal ook sneller.

3 Deel je werkervaring

Zet jouw werkervaring in chronologische tijd. Waar jij op dit moment werkt zet jij daarbij bovenaan, jouw eerste baan komt dus onderaan te staan. Jouw recentste werkervaring is voor de meeste werkgevers namelijk het belangrijkste!

4 Houd het kort en bondig

Maak niet een heel boekwerk van jouw cv. Wees kort en duidelijk.

5 Gebruik een logische volgorde

Zorg er voor dat de informatie in een logische volgorde staat. Zo kunnen de recruiters jouw cv snel doorlezen. Bijvoorbeeld: persoonsgegevens, werkervaring, opleidingen, kennis en vaardigheden en referenties.

6 Gebruik maximaal twee A4's

Maak het cv niet te lang. Probeer het op maximaal 2 A4'tjes te houden.

7 Referenties die bij jou passen

 Voeg referenties toe en zorg dat deze up to date zijn. Zo kunnen de recruiters beter hun werk doen en kunnen ze jou sneller aan een baan helpen.

8 Beperk spel- en typfouten

Zorg er voor dat er geen spel- en typfouten in staan. Het kan natuurlijk gebeuren, maar lees je cv dan nog even rustig door. Jouw cv is je eigen visitekaartje. Zorg er daarom ook voor dat het er netjes uit ziet.

9 Deel geen onjuiste informatie

Jij wordt uiteindelijk aangenomen op de persoon die je bent en waar jij goed in bent. Verzin dus geen dingen die achteraf niet blijken te kloppen.

10 Sla je cv op als PDF

Sla jouw cv op als een PDF bestand voordat jij hem verstuurt. Op deze manier voorkom je dat er iets kan verschuiven in de opmaak.

Uiteindelijk is het vooral zo dat er geen goed of fout is in een cv. Het is jouw eigen visitekaartje dus zorg er vooral voor dat jij jezelf laat zien. Vind jij dit lastig of kan je nog wat extra hulp gebruiken bij het maken van jouw cv? Wij kunnen je hier altijd mee helpen! Wil jij gebruik maken van een handige tool die zo jouw cv in elkaar zet? Bekijk dan eens cv.nl!

Ben jij klaar om een top cv te schrijven? Bekijk dan onze vacatures en solliciteer!

Extra tip - Wil jij extra opvallen? Maak dan een video cv waarin jij meer over jezelf vertelt!