Skip to content
terug Naar blog

Landelijke ov-staking; hoe kom je toch op je werk?

Afbeelding Landelijke ov-staking; hoe kom je toch op je werk?

Hierdoor rijden er (waarschijnlijk) bijna geen treinen, bussen, trams en metro's. Hoe kan je er toch voor zorgen dat je gewoon aan het werk kan? Wij hebben een aantal oplossingen voor je!

1. Carpoolen

Heb je geen rijbewijs of een auto tot je beschikking? Misschien kan je dan wel met een collega meerijden naar het werk. Handig om een centraal punt af te spreken waar jullie allebei makkelijk kunnen komen. Wil je je collega extra blij maken? Neem als bedankje een kop koffie mee!

2. Gebruik sociale media

Arnoud Broekhuis, manager verkeersinformatie van de ANWB, roept iedereen op om via sociale media te laten weten dat je op zoek bent naar vervoer of dat je juist nog een plekje over hebt in je auto! Door een oproep te plaatsen is de kans groot dat jij toch vervoer kan vinden of juist mensen kan helpen om op hun werk te komen. Daarnaast bestaan er tegenwoordig veel applicaties (zoals Blablacar) waar weggebruikers hun rit en aantal plekken in de auto aangeven. Jij kan op deze berichten reageren en zo op een vrij makkelijke manier met mensen meerijden die dezelfde route afleggen.

3. Fietsen

Deze optie is natuurlijk niet voor iedereen realistisch. Maar als je toch een beetje in de buurt van je werk woont, kan je ook voor een keer de fiets pakken! Naast dat je er lekker wakker van wordt, het gezond is en het kosten bespaart, rijd je ook nog eens de files voorbij. De andere kant van deze sportieve actie is dat de weersvoorspelling niet top is. Dus voordat je vrolijk de fiets op stapt check vooral de buienradar nog even, of trek gewoon dat mooie regenpak aan!

4. Taxi

Een wat duurdere optie dan de fiets pakken, maar wel eentje waarbij je op weg naar het werk nog even rustig aan kan doen of juist alvast kan beginnen met werken; de taxi! Van te voren wel handig om met je baas af te stemmen voor wie de kosten zijn, want de prijs hiervan kan snel oplopen. Al helemaal wanneer je in de voorspelde drukte terecht komt.

5. Thuiswerken

Wanneer het echt niet lukt om vervangend vervoer te regelen is er ook altijd nog de optie om thuis te werken. Dit hangt natuurlijk wel af van de branche waarin je werkzaam bent en moet je altijd wel even goed met je baas afstemmen.

6. Toch met het ov

Gaan alle bovenstaande opties voor jou niet werken? Dan kan je altijd toch gewoon op het perron gaan staan in de hoop dat die ene lijn wel gewoon rijdt. Het ov-personeel mag namelijk zelf beslissen of ze gaan staken of niet. Kan dus zo maar zijn dat jouw buschauffeur wel aan het werk gaat!