Skip to content
terug Naar blog

Hulp aanbieden bij Corona maatregelen

Afbeelding Hulp aanbieden bij Corona maatregelen

Het zijn rare tijden. We maken ons allemaal zorgen over onze baan/bedrijf, onze ouders, grootouders, en andere kwetsbare mensen. Ook zijn er door de maatregelen tegen de uitbraak van Corona veel bedrijven die last van omzetverlies. Veel bedrijven zijn zelfs volledig dicht. Dit is natuurlijk niet alleen vervelend voor alle eigenaren maar ook voor al het personeel. Veel mensen hebben minder werk of komen zelfs helemaal thuis te zitten. Helaas is dit ook zo voor een groot aantal van onze klanten en uitzendkrachten.

Er zijn gelukkig een heleboel goede initiatieven gestart om bedrijven en mensen te helpen. En ook jij kan helpen! Lees snel verder wat jij kan doen om bedrijven en mensen te helpen! Heb je zelf nog ideeën of een aanvulling op dit artikel? Bijvoorbeeld hoe we jouw bedrijf kunnen helpen of mensen op een andere manier kunnen helpen. Reageer dan via Facebook of Linkedin en dan voegen wij dit toe aan deze samenvatting!

Mensen helpen

Veel mensen zitten thuis en krijgen geen bezoek omdat ze symptomen hebben van Corona of omdat ze het huis niet uit durven uit angst om besmet te raken met het Coronavirus. Of het nu je opa of oma is, een buurman, een vriend(in), een collega of iemand anders steun hem of haar door 1 of meerdere van de volgende initiatieven.

Een kaartje sturen

  1. Via https://cor.omapost.nl/start kan je tegen de kostprijs van de kaart + postzegel (€ 1,75) een kaartje versturen. De site is vooral gericht op kaartjes sturen aan je oma, maar je kan natuurlijk aan iedereen een kaartje sturen
  2. Via https://www.greetz.nl/dela kan je eenmalig een kaart sturen voor de prijs van een postzegel (€ 0,91)

Hulp aanbieden

  1. Je kan bij je in de buurt briefjes door de brievenbus gooien met daarop je telefoonnummer om zo je hulp aan te bieden. Denk aan bijvoorbeeld boodschappen doen, honden uitlaatservice, oppassen op kinderen, lesgeven enz. Zorg ervoor dat je echt geen contact maakt met de personen die kwetsbaar zijn. Dit kan je bijvoorbeeld doen door aan te bellen en de boodschappen voor de deur te zetten.
  2. Jezelf of iemand die hulp nodig heeft aanmelden via https://www.rodekruis.nl/hulp-in-nederland/ready2help/ of https://www.gewoonmensendiemensenwillenhelpen.nl/ of https://vlntr.nl/

Voedselbanken

Doordat er massaal eten is ingeslagen bij de supermarkt zijn er veel voedselbanken die geen voorraden meer hebben. Hierdoor kunnen de allerarmsten in Nederland geen eten meer krijgen. Je kan (lokale) mensen helpen door voedsel of geld te doneren via bijvoorbeeld https://voedselbankennederland.nl/steun-ons/

Bedrijven helpen

Heel veel mensen zitten thuis en zijn super gemotiveerd om aan het werk te gaan. Misschien heb jij het in deze crisis extra druk en kan je wel wat handjes gebruiken. Daardoor help je niet alleen jezelf maar ook iemand die nu zonder inkomsten zit. Als je iemand zoekt kan je contact opnemen.

Cadeaubon kopen

Veel horecabedrijven zijn gesloten of bieden alleen nog afhaalmogelijkheden aan. Stuur jouw favoriete horecabedrijf een berichtje of je een cadeaubon kan kopen die je later wilt besteden. Hierdoor blijft jouw favoriete plek bestaan en kan jij na de “crisis” lekker eten/drinken bij jouw favoriete bedrijf.
Bij een aantal bedrijven kan je ook op de site een cadeaubon bestellen zoals bijvoorbeeld via: https://doneren.restaurant/

Bloemen kopen

Veel bloemenzaken moeten dicht door een bloemetje te kopen maak je het niet alleen thuis gezelliger nu je er meer bent maar je hebt ook de bloemenzaak. Je kan natuurlijk ook altijd bloemen kopen voor iemand anders.

Zelf ook nog een idee?

Heb je zelf nog ideeën of een aanvulling op dit artikel? Bijvoorbeeld hoe we jouw bedrijf kunnen helpen of mensen op een andere manier kunnen helpen. Reageer dan via Facebook of Linkedin en dan voegen wij dit toe aan deze samenvatting!