Skip to content
terug Naar blog

Wat doet het thuiswerken met de 365'ers?

Afbeelding Wat doet het thuiswerken met de 365'ers?

Waar we elkaar op kantoor iedere dag zien en weten hoe iedereen er bij zit (en laten we eerlijk zijn, ook wel wat de gewoontes zijn), is dat op afstand toch lastiger. Om die reden heb ik een korte vragenlijst de deur uit gedaan en hebben alle 365'ers laten weten hoe het er bij hun aan toe gaat.

De resultaten

"Als de aard van het werk het toelaat, ga dan thuiswerken." Dat was de boodschap die we twee weken geleden kregen. Voor die tijd werkte iedereen zo veel mogelijk op kantoor. Inmiddels is dit flink veranderd; 87,5% werkt nu de hele week thuis. Daarnaast wisselt 8,3% de werkplek thuis en op kantoor af.

Van iedereen die thuiswerkt, heeft 62,5% de keukentafel bestempeld als werkplek, waar de gelukkige 20,8% een eigen werkkamer heeft en dus in alle rust kan werken. En dan is er nog een enkeling die lekker vanaf de bank of zelfs vanuit een caravan aan het werk is!

En dan het onderdeel waar ik zelf het meest benieuwd naar was. Nu zo'n groot deel thuiswerkt en je elkaar niet echt meer ziet en je veel minder de deur uit gaat; doe je dan s'ochtends nog moeite om een 'normale' outfit aan te doen? 41,7% van de 365'ers doet dit niet en trekt iedere dag een chill outfit aan.

Ook zijn er echt wel wat positieve punten aan al dat thuiswerken naar voren gekomen. 29,2% van de 365'ers is meer gaan sporten en 50% is zelfs minder koffie gaan drinken nu ze thuis werken! Goed bezig jongens!

De laatste vraag die ik voor mijn collega's had luidde: "Wat mis je het meest aan het werken op kantoor?". Hier was iedereen vrij duidelijk in: de collega's! Iedereen(?) hoor ik je denken. Nee oké, er was een persoon die hier 'mijn grote beeldscherm' antwoordde. Tja, verschil moet er zijn!

Voor nu is het nog onduidelijk hoe lang we op deze manier blijven werken, maar ik denk dat iedereen blij is wanneer we gewoon weer op kantoor kunnen werken. Voor nu; hang in there!