Skip to content
terug Naar blog

NL leert door

Afbeelding NL leert door

Maakt een bedrijf gebruik van de NOW 2.0? Dan ben je als werkgever verplicht om de werknemers te stimuleren aan scholing te doen. Om dit te ondersteunen heeft het kabinet 'NL leert door' geïntroduceerd. Met deze regeling worden werkenden en werkzoekenden gemotiveerd om een ontwikkeladvies aan te vragen of scholing te volgen.

Wanneer kan je gebruik maken van NL leert door?

Deze regeling is voor iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd met een relatie tot de Nederlandse arbeidsmarkt. Dit geldt niet alleen voor werkzoekenden, maar ook voor werknemers, flexwerkers, zzp'ers en ondernemers. Het is namelijk belangrijk om je altijd te blijven ontwikkelen.

Wat kan je verwachten van NL leert door?

Per 1 augustus is het mogelijk om een gratis ontwikkeladvies aan te vragen bij gekwalificeerde loopbaanadviseurs.
Vanaf het najaar is het ook mogelijk om gratis (online) scholingsactiviteiten te volgen.

'Ik wil een gratis ontwikkeladvies'

Wanneer je graag een ontwikkeladvies wil krijgen dien je jezelf hiervoor aan te melden! Via verschillende zoekmachines kan je op zoek gaan naar een passende loopbaanadviseur die bij jou in de omgeving zit. Belangrijk is om na te vragen of diegene meedoet aan 'NL leert door'. Samen met de loopbaanadviseur plan je gesprekken in en beantwoord je een vragenlijst. Aan de hand hiervan wordt een ontwikkelplan voor jou op maat gemaakt. Kan je niet wachten om te beginnen? Gebruik dan de zoekmachines onderaan deze site en vind een loopbaanadviseur die bij jou past!

'Ik heb interesse in de online scholingsactiviteiten'

Super goed dat je interesse hebt om je te blijven ontwikkelen! Een groot pluspunt: opleiders kunnen de kosten van de scholingsactiviteiten dekken via de subsidieregeling van NL leert door. Je hebt hier zelf geen kosten van dus!

Mocht je interesse en/of specifieke wensen hebben, neem dan gerust direct contact op met je contactpersoon! Naast NL leert door hebben wij namelijk ook verschillende scholingsmogelijkheden die interessant kunnen zijn!