Skip to content
terug Naar blog

Welke regels houden wij aan omtrent het coronavirus?

Afbeelding Welke regels houden wij aan omtrent het coronavirus?

In deze blog omschrijven we 3 veelvoorkomende situaties die nu spelen rondom het coronavirus. Wij vinden het belangrijk dat het voor iedereen duidelijk is wat je van elkaar kan verwachten. Wij houden hierin dan ook de adviezen van de Rijksoverheid en het RIVM aan. Heb jij, naar aanleiding van deze blog, vragen? Neem dan gerust contact met ons op! Onderaan de tekst vind je onze contactgegevens.

1. Jij gaat op vakantie naar een land of gebied met een oranje of rood reisadvies

Wij houden de regels van de Rijksoverheid aan, zij zeggen hierover het volgende:
'Het wordt afgeraden om op vakantie te gaan naar 'oranje landen'. Voor 'rode landen' geldt een negatief reisadvies. Wie toch terugkomt uit een oranje of rood land, wordt dringend geadviseerd 10 dagen in quarantaine te gaan. Als werknemers naar landen met een oranje of rood reisadvies op vakantie gaan, is het hun eigen verantwoordelijkheid om op tijd terug te zijn om de volledige quarantaine af te maken voordat ze weer aan het werk gaan.'

Wij verwachten van je dat je je aan de adviezen van Rijksoverheid houdt. Op hun website staat overigens ook dat, als je na een vakantie in een oranje of rood land in quarantaine moet en je niet thuis kunt werken, dat je werkgever dan niet verplicht is om loon te betalen. Dit betekent dat je in dit geval verlof (betaald of onbetaald) moet opnemen.

2. Jij hebt klachten die horen bij het coronavirus, of je bent in nauw contact geweest met iemand met het coronavirus.

In dit geval krijg je het dringende advies om in thuisquarantaine te gaan en je te laten testen op het coronavirus. Word je positief getest? Dan blijf je, samen met eventuele huisgenoten, gedurende 10 dagen thuis.
Wanneer dit speelt is het belangrijk dat jij direct contact met ons en je leidinggevende opneemt. Afhankelijk van de specifieke feiten en omstandigheden zullen wij beoordelen hoe we hiermee om moeten gaan en of je eventueel thuis zou kunnen werken.

3. Een gezinslid/huisgenoot is ziek

In deze situatie volgen wij de richtlijnen van het RIVM. Heeft een gezinslid en/of huisgenoot verkoudheidsklachten(neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest en/of verhoging tot 38 graden) en daarbovenop benauwdheidsklachten en/of koorts? Dan dient het hele huishouden thuis te blijven tot iedereen 24 uur klachtenvrij is. Ook in deze situatie is het belangrijk om met ons en je leidinggevende contact op te nemen. Samen kijken we of thuiswerken een optie is of gaan we op zoek naar een andere oplossing.

Bevind jij je in een andere situatie en twijfel je over wat je mogelijkheden zijn? Neem dan direct contact met ons op! Wij zijn te bereiken op 050 3050086 of via [email protected]. Wij denken graag met je mee!