Skip to content
terug Naar blog

Hoe vind ik mijn droombaan?

Afbeelding Hoe vind ik mijn droombaan?

Je bent op zoek naar een nieuwe baan. Maar wat voor baan wil je graag? Een soortgelijke functie als je vorige baan? Iets totaal anders? Dezelfde baan als een vriend of vriendin? Misschien weet je precies wat je wilt, maar anders is het goed om gewoon lekker een keer te dromen. Ga op onderzoek uit naar welk beroep het beste past bij jouw vaardigheden, eigenschappen en talenten, want zo maak je de weg vrij naar een leven dat precies bij je past!

Wat is een droombaan?

Er zijn talloze opvattingen over droombanen. De meest voorkomende: een droombaan is een baan waarbij jij het gevoel krijgt dat werk geen werk is. Jij kan jouw talenten inzetten op een manier dat anderen hier ook iets aan hebben. Als jij energie krijgt van je werk, is het veel meer dan alleen een manier om geld te verdienen. Jouw droombaan kost geen moeite. Fysiek misschien wel, maar mentaal ga jij er op vooruit!

Waar moet ik beginnen?

Waar men vaak de fout in gaat is door jezelf te vragen: Wat wil ik? In plaats daarvan stel je jezelf de vraag: Wat heb ik te bieden? Jouw droombaan is simpelweg gewoon doen wat jij te bieden hebt. Uiteindelijk ben je dan van veel meer toegevoegde waarde voor bedrijven. Misschien lijkt dit lastig en weet je niet goed wat je te bieden hebt, maar gelukkig hoef jij je droom niet meteen morgen waar te maken.

Hoe vind ik mijn droombaan?

Ga na waar jij energie van kreeg de afgelopen jaren om te ontdekken wat jij te bieden hebt. Wat waren jouw grootste piekmomenten? Wie waren daarbij? Wat gebeurde daar precies? Waar en wanneer vond dit moment plaats? En niet te vergeten, waarom was het zo mooi? Door over deze dingen na te denken ontdek je waar je goed in bent en waar je het liefst geld mee zou willen verdienen. Vervolgens begin je met vertalen. Welke beroepen passen bij hetgeen waar jij goed in bent? Schrijf het op en fantaseer over allerlei mogelijke beroepen waarin jij je passie kwijt kunt. Omcirkel de banen die jou het meest aanspreken. Ten slotte is het tijd voor actie. Heb jij een aantal banen gevonden waarvan jij denkt dat ze bij je passen? Zoek dan bijvoorbeeld een aantal mensen op die dat werk doen (of wat lijkt op jouw droombaan) en begin met vragen stellen! Mensen vinden het leuk om over hun werk te vertellen, zeker als dat werk hun passie is!

Gelukkig zijn op en met je werk is belangrijk. Trek op tijd aan te bel en durf te dromen! Kijk of jouw droombaan tussen onze vacatures staat!