Skip to content
terug Naar blog

Rugby als leerschool. 365Werk gelooft erin.

Afbeelding Rugby als leerschool. 365Werk gelooft erin.

Bij 365Werk wordt goed nagedacht over sponsordeals. Veel aanvragen komen binnen en doelen zat worden intern aangedragen. Zo af en toe zit daar een bestemming tussen waarover geen discussie is. De Harde Leerschool is er zo één. Het programma klopt van A tot Z en de resultaten zijn onmiskenbaar. Dus is 365 trots partner van het programma dat op de velden van Rugbyclub Groningen plaats heeft.

De Harde Leerschool zet de typische elementen van het rugby in om jongens om te vormen in jonge mannen die weten wat ze willen. In een week of tien werken ze zich letterlijk in het zweet. Deskundige coaches werken met hen aan hun zelfbeeld, hun discipline, hun zelfinzicht, zelfvertrouwen en zelfredzaamheid. Zo worden ze als team beter, en groeien ze individueel.

Rugby is bij uitstek geschikt als middel om de jongens werkfit te krijgen. Bij 365Werk kennen we de kracht van de sport, die bekend staat om het onderlinge respect dat de spelers uitstralen, al lang. Niet voor niks zijn we al een hele tijd sponsor van Rugbyclub Groningen. Rugby is bikkelen, incasseren, teleurstelling verwerken en samen voor hetzelfde doel strijden.

De waarden van De Harde Leerschool passen perfect bij die van 365Werk. Wij geloven ook dat gestrande jongens met een steuntje in de rug de juiste richting in te krijgen zijn. Wij hechten weinig waarde aan een CV. De wil om te werken en leren is veel belangrijker om te kunnen slagen in een baan. Dingen bijleren kan altijd.

Zoals 365Werk goede resultaten boekt bij die instelling, zo toont De Harde Leerschool aan hoe goed het programma werkt. Even wat feiten en cijfers. Sinds het begin, zes jaar geleden in Rotterdam, rugbyden meer dan 300 jongens zich door het programma heen. Meer dan de helft van hen vond snel daarna een baan of besloot terug de schoolbanken in te gaan.

Rotterdam, Leiden, Den Haag, Breda, Musselkanaal, Almelo Etten-Leur, Schiedam, Middelburg. De Harde Leerschool streek de afgelopen jaren op veel plekken in Nederland neer. Zo ook in Groningen, waar eind vorig jaar voor de tweede keer een programma werd afgerond, met financiële steun van 365Werk. Van de veertien deelnemende jongens, kregen acht werk of een opleiding.

Dit zijn de jongens met wie 365Werk het liefst werkt. Jongens die willen, die een doel nastreven en niet bang zijn om moe te worden. We kijken al uit naar de derde editie van De Harde Leerschool in Groningen.