Skip to content
terug Naar blog

Wetswijzigingen per 2023

Afbeelding Wetswijzigingen per 2023

Net zoals ieder jaar zijn er per 2023 ook weer wetswijzigingen die er aan zitten te komen. We zijn druk bezig om dit allemaal door te voeren. Hieronder hebben we de belangrijkste wijzigingen voor jou op een rij gezet:

Werkgeverspremie

De werkgeverspremie voor de Basisregeling van StiPP gaat van 2,6% naar 8%. Als werknemer draag je niks af in de basisregeling, hier merk je dan ook niks van op je loonstrook. Wel betekent dit dat je een stuk meer pensioen gaat opbouwen, super fijn dus! Verder loopt de pensioenopbouw vanaf 2023 door over de WAZO uitkering vanuit het UWV. Ga jij dus met zwangerschapsverlof en heb je een lopend contract bij ons? Geef dit tijdig bij ons aan. 

Wettelijk minimumloon

Het wettelijk minimumloon gaat per 2023 flink omhoog. De nieuwe minimumlonen kun je terugvinden via de site van de rijksoverheid. Verder wordt de inlenersbeloning ook uitgebreid met de eindejaarsuitkering en gaat de belastingvrije kilometervergoeding voor reiskosten per 2023 omhoog van €0,19 naar €0,21. Het bedrag wat onbelast vergoed mag worden voor kosten die een werknemer maakt tijdens een thuiswerkdag wordt per 2023 verhoogd van €2,00 naar €2,15 per thuiswerkdag. Het verschilt per opdrachtgever wat er toegepast wordt.  

Vakantie opnemen

Vanaf 2023 gaan ook de weken waarin de uitzendkracht doorbetaalde vakantie opneemt meetellen als gewerkte weken. Dit is van invloed op het verloop van Fase A gezien we hierbij kijken naar het aantal gewerkte weken.

Op deze manier ben jij op de hoogte van de belangrijkste wijzigingen en kom je niet voor verrassingen te staan!