Skip to content
terug Naar blog

10 tips voor het maken van jouw cv

Afbeelding 10 tips voor het maken van jouw cv

Als uitzendbureau ontvangen we dagelijks talloze sollicitaties op vacatures. Onze recruiters zien veel verschillende cv's voorbij komen en weten precies wat wel en niet werkt. Om jou te helpen bij het maken van een cv dat écht opvalt, hebben we 10 onmisbare tips voor je samengesteld!

1. Zet je naam bovenaan je cv

Plaats jouw naam duidelijk bovenaan je cv. Zo weten recruiters meteen van wie het cv is en is het makkelijker om jouw sollicitatie te beoordelen.

2. Voeg een professionele foto toe

Een foto op je cv kan twijfel oproepen, maar wij zeggen: doen! Een gezicht bij een cv zorgt ervoor dat je beter onthouden wordt. Zorg wel voor een professionele en representatieve foto.

3. Vermeld je werkervaring in chronologische volgorde

Begin met je meest recente baan en werk zo terug naar je eerste baan. Recruiters vinden jouw laatste werkervaring vaak het meest relevant.

4. Houd je cv kort en bondig

Een cv is geen boek. Wees kort en duidelijk in je omschrijvingen. Dit maakt je cv aantrekkelijker en makkelijker te lezen.

5. Gebruik een logische en overzichtelijke volgorde

Zorg voor een logische volgorde in je cv. Bijvoorbeeld: persoonsgegevens, werkervaring, opleidingen, kennis en vaardigheden, en referenties. Dit helpt recruiters om snel de informatie te vinden die ze zoeken.

6. Beperk je cv tot maximaal twee A4’s

Een cv van twee A4’tjes is meer dan genoeg. Recruiters hebben vaak veel cv's te beoordelen, dus hou het kort en krachtig.

7. Kies referenties die bij jou passen

Voeg relevante en up-to-date referenties toe. Dit kan een groot verschil maken voor recruiters en kan je helpen om sneller aan een baan te komen.

8. Voorkom spel- en typfouten

Controleer je cv grondig op spel- en typfouten. Laat het door iemand anders nalezen als dat kan. Een foutloos cv komt professioneler over.

9. Wees eerlijk over je kwalificaties

Blijf altijd eerlijk op je cv. Je wilt aangenomen worden op basis van wie je echt bent en wat je kunt.

10. Sla je cv op als PDF

Sla je cv altijd op als een PDF-bestand voordat je het verstuurt. Zo blijft de opmaak zoals jij het bedoeld hebt, ongeacht op welk apparaat het wordt bekeken.

Er is geen one-size-fits-all voor een cv, maar deze tips helpen je zeker op weg naar een cv dat eruit springt. Klaar om te solliciteren? Bekijk onze vacatures!

Lees ook: