Skip to content
terug Naar blog

Loonheffingskorting

Afbeelding Loonheffingskorting

Wat is loonheffingskorting?

Wanneer je in loondienst bent bij een bedrijf, betaal je belasting over het loon dat je ontvangt. Deze belasting wordt loonheffing genoemd. Loonheffing is gebaseerd op verschillende factoren zoals je uurloon, het aantal uren dat je werkt, en je leeftijd. Hoe meer je verdient, hoe meer loonheffing je betaalt. Gelukkig houdt je werkgever rekening met de algemene heffingskorting en arbeidskorting, die samen onder de loonheffingskorting vallen. Door loonheffingskorting toe te passen, ontvang je korting op de loonheffing die je betaalt. Dit betekent dat je minder belasting betaalt en uiteindelijk meer loon overhoudt.

Hoe vraag je loonheffingskorting aan?

Start je met werken bij 365Werk, dan ontvang je altijd samen met je contract een loonheffingsformulier in je account. Hier heb je dan ook direct de mogelijkheid om een keuze te maken tussen het wel of niet toepassen van de loonheffingskorting. Keuze gemaakt? Dan onderteken je het formulier en passen wij je keuze toe.

Het (getekende) contract en loonheffingsformulier kan je vinden in je online account.

Wil je jouw keuze voor loonheffingskorting in de tussentijd wijzigen? Dan kan dit eenvoudig door de volgende stappen te volgen:

  • Meld het bij 365Werk: Ga naar het online portaal en geef onder het knopje 'financiële gegevens' aan dat je de korting wil wijzigen.
  • Formulier invullen: Wij maken een formulier voor je klaar en uploaden deze in jouw online account.
  • Onderteken online: Zodra jij het formulier (online) ondertekend hebt, kunnen wij de loonheffingskorting voor je aan- of uitzetten.

Let op: Wij kunnen de loonheffingskorting alleen wijzigen per een datum waarvoor wij je nog niet hebben uitbetaald. Dit kan dus niet met terugwerkende kracht over het loon dat je al hebt ontvangen.

Heb je meerdere werkgevers?

Als je meerdere werkgevers hebt, is het belangrijk om te onthouden dat je de loonheffingskorting maar bij één werkgever mag toepassen. Kies hiervoor de werkgever waar je het meeste werkt en verdient. Heb je de loonheffingskorting per ongeluk bij al je werkgevers aanstaan, dan zal je dit moeten terugbetalen bij de belastingaangifte. Aan de andere kant, als je de loonheffingskorting nergens hebt toegepast en daardoor te veel loonheffing hebt betaald, krijg je dit geld terug wanneer je belastingaangifte doet.

Extra tips waar je op moet letten bij loonheffingskorting

  • Controleer je loonstrook: Zorg ervoor dat de loonheffingskorting correct is toegepast door je loonstrook regelmatig te controleren.
  • Wijzigingen doorgeven: Als je van werkgever verandert of extra werk aanneemt, geef dit dan meteen door aan je huidige werkgever om je loonheffingskorting aan te passen.
  • Belastingaangifte: Vergeet niet jaarlijks je belastingaangifte te doen. Dit is het moment waarop je kunt controleren of je te veel of te weinig loonheffing hebt betaald.

Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel een beter beeld van wat loonheffingskorting is en hoe je dit kunt toepassen. Door gebruik te maken van loonheffingskorting, kun je profiteren van een hoger nettoloon en meer financiële vrijheid.

Lees ook: