Skip to content
terug Naar blog

Sluit je via ons aan bij de collectieve zorgverzekering van VGZ!

Afbeelding Sluit je via ons aan bij de collectieve zorgverzekering van VGZ!

365Werk is aangesloten bij de collectieve zorgverzekering die de ABU heeft afgesloten met de VGZ! Dit betekent dat al onze nieuwe medewerkers en uitzendkrachten kunnen profiteren van alle voordelen die hierbij komen kijken. Inmiddels zijn ook de premies voor 2020 bekend!

Wat zijn de voordelen?

  • Jij kan tussentijds overstappen en hoeft niet tot 1 januari 2020 te wachten
  • 5% korting op de basisverzekeringen
  • 15% korting op de aanvullende verzekeringen Goed, Beter en Best
  • 7% korting op de tandartsverzekeringen

De premies van VGZ in 2020

In de basisverzekering kan je altijd zelf bepalen wat je als eigen risico wil hebben. Hier geldt wel een verplicht bedrag van €385 per jaar. Doordat je dit bedrag naar boven aan kan passen verandert de bijhorende premie ook. Heb je een eigen risico van €385? Dan is je brutopremie €119,95. Maar heb je een eigen risico van €885? Dan is de bruto premie €104,95. Beide bedragen gelden wanneer je kiest voor de basisverzekering VGZ Ruime Keuze.

Wanneer maak je aanspraak op deze voordelen?

Er zijn verschillende situaties waarin je over kan stappen naar de collectieve zorgverzekering bij VGZ.

  1. Jij hebt een individuele zorgverzekering bij VGZ en wil overstappen naar de collectieve zorgverzekering bij VGZ. Dit kan je zelf online regelen. Je hoeft niet te wachten tot 1 januari 2020, de wijzigingen gaan in per de eerste van de volgende maand.
  2. Jij hebt al een collectieve zorgverzekering bij VGZ en wil overstappen naar een andere collectieve zorgverzekering bij VGZ. Dit kan je zelf online regelen. Je hoeft niet te wachten tot 1 januari 2020, de wijzigingen gaan in per de eerste van de volgende maand.
  3. Jij hebt een collectieve zorgverzekering bij een andere zorgverzekeraar en wil overstappen naar de collectieve zorgverzekering bij VGZ. Dit kan alleen wanneer je nieuwe baan direct aansluit op je oude baan en je binnen 30 dagen overstapt naar de collectieve zorgverzekering bij VGZ. Dan kan je de overstap zelf online regelen. Je hoeft niet te wachten tot 1 januari 2020, de wijzigingen gaan in per de eerste van de volgende maand.
    Zit er wel een gat tussen je oude en nieuwe baan of is het termijn van 30 dagen verstreken? Dan kan je per 1 januari 2002 overstappen.
  4. Wil jij vanuit een individuele zorgverzekering bij een andere zorgverzekeraar overstappen naar de collectieve zorgverzekering bij VGZ? Dan kan dit per 1 januari 2020!

Is het voor jou niet duidelijk of je nu al van deze voordelen gebruik kan maken? Neem dan gerust contact met ons op!