Skip to content
terug Naar blog

5 redenen waarom werken in de horeca goed voor jouw carrière is!

Afbeelding 5 redenen waarom werken in de horeca goed voor jouw carrière is!

Grote kans dat je er al weleens over na hebt gedacht, werken in de horeca. Met een gigantisch aanbod aan functies zal er toch altijd wel een plekje bij jou in de smaak vallen? Naast dat veel uitzendkrachten een baantje in de horeca hebben, is ervaring in de horeca ook een mega stap voor jouw toekomstige carrière. Wij leggen je uit waarom!

1. Horeca is multitasken

Werken in de horeca is meer dan alleen bedienen. Je hebt veel verschillende taken en moet altijd op drie plekken tegelijk zijn. Nuttige competenties als snel schakelen, overzicht bewaren en veel onthouden leer je binnen notime. Ook moet je goed kunnen inspelen op wensen en klachten van gasten; een eigenschap die heel jouw leven nuttig blijft. 

2. Flexibele werktijden

Je weet wanneer je moet beginnen, maar wanneer je vrij bent? Dat is elke dag weer anders. Is het druk, dan blijf je wat langer. Is een collega ziek? Jij valt in. Want er moet altijd iemand zijn die de gasten verwelkomt en van de gerechten voorziet. Zo ontdek jij snel wat echte collegialiteit is. Grote kans dat jouw horeca collega's ook goede vrienden worden!

3. Leren prioriteiten stellen

We zeiden het al eerder: in de horeca heb je sowieso drukke dagen. Veel dingen gebeuren tegelijk en er zijn altijd tien taken die jij kunt oppakken. Sommige dingen zijn belangrijker dan de ander. Dat jij hier goed mee omgaat, laat zien dat je stressbestendig bent en prioriteiten kunt stellen! 

4. Een positieve werkhouding

Achter de schermen gebeurt er vaak van alles. Voorraden zijn op, glazen vallen, er brandt iets aan.. Hier mogen de gasten niets van merken! Jij weet altijd een glimlach op te zetten en blijft gastvrij. Zo leer je om elk stressvol moment op een positieve manier te benaderen. 

5. Jij wordt een verkooptalent

In de horeca heb je te maken met zowel upselling als cross-selling. Bij cross-selling adviseer jij de gast om iets extra's te bestellen. Bijvoorbeeld een passende wijn bij een kaasplankje, of appeltaart bij de koffie. Bij upselling wijs jij de gast op een duurder product. Op zo'n manier dat de gast enthousiast wordt en het de prijs ook waard vindt. Als je dit kunt zonder opdringerig te zijn, heb je zeker salestalent. 

Ben je overtuigd en wil je ook werken in de horeca? Bekijk ons aanbod van horeca vacatures en ontdek wat er bij jou in de buurt beschikbaar is! .

Lees ook: