Skip to content
terug Naar blog

Van horecamedewerker naar zorgmedewerker!

Afbeelding Van horecamedewerker naar zorgmedewerker!

De horeca moest voor de tweede keer haar deuren sluiten waardoor duizenden uitzendkrachten opnieuw zonder werk kwamen te zitten. Wij doen er alles aan om onze uitzendkrachten zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen, voor de horeca is dit in deze periode automatisch binnen een andere branche. Waar we de eerste golf vooral drukte ervaarde in de logistiek is het tijdens deze golf meer verspreid. Zo kunnen onze uitzendkrachten zich ook inzetten voor de zorg. Wij spraken Tanitha, zij werkte eerst bij Bakkerij Blanche en werkt nu als zorgmedewerker!

He Tanitha, leuk dat we je een aantal vragen mogen stellen! Hoe heb jij de afgelopen periode ervaren?

Ik ervaar het werken in de zorg goed! Wel is het even wennen dat je iets minder echt bezig bent constant.
In de horeca is die gezelligheid en drukte toch anders, maar het bevalt zeker goed!

Voordat de horeca voor de tweede keer haar deuren moest sluiten was jij aan het werk bij Bakkerij Blanche, wat waren daar jouw werkzaamheden?

Ik werkte hier als medewerker bediening.

En toen moest de horeca haar deuren sluiten, hoe vond je dit?

Ja, dat vond ik wel echt jammer. Vooral het stukje gezelligheid in de horeca mis ik wel echt. Bovendien vind ik het erg sneu voor de mensen die een eigen horeca bedrijf hebben of mensen die horeca als hoofdinkomen hebben.

Een andere baan in de horeca was geen optie, dus moest je op zoek naar een baan binnen een andere branche. Wat was jouw eerste reactie toen je in de zorg aan het werk kon?

Ik werk naast in de horeca, al in de zorg als Fysiotherapeut een paar dagen in de week en dus voor mij zijn deze diensten echt perfect! Ik heb nu in deze periode veel tijd over dus ik heb meteen gereageerd. Het werk in Kornoeljehof is zorg gecombineerd met horeca en dat maakt het erg leuk.

Inmiddels heb je al een aantal diensten gewerkt, hoe bevalt het?

Ja, het bevalt mij erg goed. Ik sta telkens op dezelfde afdeling en begin de bewoners al een beetje te kennen. Je maakt veel grappige dingen mee en dit maakt het heel leuk voor mij!