Skip to content
terug Naar blog

Google for Jobs maakt solliciteren nu nog makkelijker!

Afbeelding Google for Jobs maakt solliciteren nu nog makkelijker!

Een baan vinden, het is en blijft lastig. Waar begint de zoektocht? Waar liggen je interesses en hoe houd je het overzicht?

Er komt altijd veel bij kijken. We worden overspoeld met vacatures op verschillende platforms. Logisch dat je als werkzoekende soms door de bomen het bos niet meer ziet!

Uit onderzoek van Careerbuilder blijkt dat 73% van de werkzoekenden hun zoektocht naar een nieuwe job begint op Google. Onze welbekende zoekmachine, die vrijwel iedereen dagelijks gebruikt. Als het nu gaat om een recept voor wentelteefjes of hoe je kauwgom uit het haar krijgt, Google is je beste vriend. Dit zelfde imago wil Google vasthouden voor alle werkzoekenden.

Google for jobs

De uitvinding waar men op heeft gewacht: Google for Jobs. Het online platform waar alle vacatures bijeenkomen. Michiel, onze product owner, heeft in oktober 2020 een artikel geschreven waarbij de Nederlandse Google for jobs nog in de kinderschoenen stond. Inmiddels is het vacatureplatform ontwikkeld tot een groots en ontzettend handig systeem.

Voor het vinden van een baan gebruik je Google in principe hetzelfde als bij ieder ander wissewasje. In de zoekbalk kies je een functie die jou interessant lijkt. Google filtert automatisch alle vacatures met die functietitel uit. Jouw voordeel is dat je alles in 1 overzicht te zien krijgt, van alle aanbieders. Door dit prachtige systeem van Google, worden dubbele vacatures afgeschermd. Op deze manier zie jij alle vacatures maar 1 keer.

Door de zoekcriteria aan te scherpen met bijvoorbeeld een locatie, datum, dienstverband of werkgever maak jij het zo persoonlijk mogelijk. Een vacaturebank naar jouw wensen! Hoe ideaal is dat! Een tip die ik je hierbij geef is het platform koppelen aan Google Maps, zodat je precies ziet wat de verwachte reistijd naar de werkgever is. Altijd handig voor een sollicitatiegesprek in de toekomst!

Na het invullen van al jouw behoeften gaat Google voor jou aan de slag. Tijdens het scrollen tussen de aangeboden vacatures laat de zoekmachine ook soortgelijke functies zien die jou misschien aanspreken. Heb jij een toffe job gevonden? Sla de vacature op en Google maakt voor jou een lijst van de opgeslagen vacatures. Zo kan jij jouw droombaan altijd weer terug vinden!

Google biedt ook andere mogelijkheden. In samenwerking met Glassdoor, een organisatie waar voormalig en huidig medewerker anoniem een bedrijf kan beoordelen, hebben zij informatie kunnen toevoegen wat andere vacatureplatforms niet hebben. Zo worden bij vacatures zonder een ingevoerd salaris een schatting gegeven van wat het salaris zou kunnen zijn. Dit bedrag is gebaseerd op alle data die online is ingevoerd door verschillende werknemers in diezelfde functie. Ook geeft het platform een beeld van de organisatie waar de vacature voor uit staat. Zo worden er reviews getoond over hoe anderen het vinden om voor die organisatie te werken. Erg fijn om een beeld te schetsen van jouw nieuwe werkgever!

Al met al geeft Google dus een mooi en vooral concreet overzicht, waarin alles te vinden is. Google maakt hiermee het solliciteren nu nog makkelijker! Ga jij het uitproberen?