Skip to content
terug Naar blog

Waarom aan het werk via een uitzendbureau?

Afbeelding Waarom aan het werk via een uitzendbureau?

Wil jij snel aan de slag? Dan is een uitzendbureau precies wat je zoekt. Door het grote aanbod van vacatures in verschillende branches zit er altijd wel iets voor jou tussen. In deze blog leggen we je uit hoe het sollicitatieproces precies gaat, wat je kunt verwachten van een uitzendbureau en handige weetjes voor jou als uitzendkracht.

Hoe werkt het sollicitatieproces bij een uitzendbureau?

Een uitzendbureau werkt voor bedrijven die werknemers zoeken. In overleg met hen maken wij vacatures en zorgen wij dat deze bij jou terechtkomen. Je kan vacatures gemakkelijk vinden door trefwoorden van jouw gewenste baan in de zoekbalk van onze website in te vullen. Wanneer jij een geschikte vacature tegenkomt, kun je hierop solliciteren. Bij 365Werk gebeurt dit allemaal online, waardoor alles sneller, transparanter en beter verloopt. Maar een belletje plegen met één van onze recruiters kan natuurlijk altijd.

Wanneer wij jouw sollicitatie binnen hebben en denken dat jij de perfecte kandidaat bent voor de functie, nemen wij contact met je op. Hierna begint het sollicitatieproces bij het bedrijf zelf. En yes! Je bent aangenomen.

Wat kan ik verwachten van een uitzendbureau?

Een uitzendbureau is er voor jou! We proberen het vinden van werk en alles tijdens jouw baan zo efficiënt en makkelijk mogelijk te maken. Een groot voordeel van werken via een uitzendbureau is dat je uit veel verschillende functies kunt kiezen door ons brede netwerk. Zo kun je ervaren welk werk het beste bij jou past. Je hebt flexibele uren, die je vaak in overleg kunt afstemmen met jouw werkgever. Ook heb je de kans om een vaste aanstelling te krijgen. Hartstikke motiverend dus!

Handige weetjes voor jou als uitzendkracht

Want wat doe je als je ziek bent? Juridisch gezien ben jij bij ons in dienst. Daarom kun je ons telefonisch bereiken om je ziek te melden. Dit doe je voor 9 uur ‘s ochtends en je geeft aan hoelang je denkt dat je ziek zult zijn. Voel jij je beter en ben je weer klaar om aan het werk te gaan? Geef dit dan aan ons door en dan regelen wij de rest.

Bij ons zijn er twee uitbetaal mogelijkheden. Word jij wekelijks uitbetaald? Dan ontvang jij jouw salaris altijd op een donderdag. Krijg je na 4 weken je salaris, dan krijg je dit ook op een donderdag. Valt er op deze donderdag een feestdag, dan zorgen wij er altijd voor dat we de uitbetaling naar voren schuiven.

Wil je alvast je vakantie inplannen? Dan kun je gemakkelijk je vakantie uren opvragen via jouw online account. Zorg er wel voor dat je van te voren hebt overlegd met je opdrachtgever en dat er een akkoord is gegeven.

Heb je nog andere vragen? Wij staan altijd voor je klaar! Je kunt ons bellen, of bekijk onze helpdesk voor veel gestelde vragen.