Skip to content
terug Naar blog

Must knows voor de werkzoekende student

Afbeelding Must knows voor de werkzoekende student

Het studentenleven is tegenwoordig behoorlijk duur. Uitgaan, boeken en niet te vergeten boodschappen. Zeker in deze tijd is het hebben van een extra bron van inkomsten belangrijk. Daarom is een bijbaantje voor veel studenten een must have. In deze blog lees jij over de verschillende mogelijkheden en de tips en tricks voor op de werkvloer. Die jij absoluut niet wilt missen.

Kies wijs

Wanneer je gaat studeren kies jij voor een bepaalde richting. Jij kan bijvoorbeeld kiezen voor de zorg of financiële dienstverlening. Een handige tip is om ook een bijbaan te kiezen die in lijn staat met jouw studierichting. Wat veel studenten namelijk niet weten is dat jij naast een lekker zakcentje, ook ervaring opbouwt voor jouw CV. Je slaat dus twee vliegen in één klap. Heb jij gekozen voor de financiële dienstverlening? Ga dan aan de slag bij een callcenter. Hier word jij klaargestoomd door middel van cursussen, om zo mensen aan de telefoon te woord te staan en antwoord te geven op al hun vragen.

Vast vs. flexibel

Als student is een vaste baan soms lastig te combineren met andere verplichtingen. De perfecte oplossing is daarom om diensten te werken. Diensten zijn werkzaamheden waar jij aan het werk gaat voor één of twee dagen, maar waar jij niet vast in dienst bent. Bij ons kan jij ook voor diensten solliciteren. Jij kan onder andere gaan werken op festivals of bij FC Groningen. Hier gaat het vaak om horeca werkzaamheden. Jij tapt bier of serveert eten uit en werkt in een jong en enthousiast team. Een leuke bijkomstigheid bij werken bij FC Groningen is dat jij €50 netto kan verdienen. Neem jij een vriend of vriendin mee dan ontvang jij per aangedragen persoon deze bonus. Tik ‘m aan dus! Lees hier hoe de Tik ‘m aan actie precies werkt.

Tel maar op

Ben jij graag aan het werk met je handen? Bekijk dan eens de logistieke sector. In de logistiek kan jij verschillende taken doen. Zo kan jij containers laden en lossen, orders picken of pakketten sorteren. Jij bent aan het werk in een groot en jong team, waar gezelligheid en een goede werksfeer centraal staat. Wist jij dat jij als logistiek-medewerker toeslagen krijgt bovenop jouw uurloon, wanneer jij op bijzondere tijden werkt of een ploegendienst draait.
De laatste tip is dat het belangrijk is dat jij naar jezelf blijft luisteren en een bijbaan kiest waar jij energie uit haalt. Zo heb jij plezier en een bijbaan in één. Zien we jouw sollicitatie binnenkort?