Skip to content
terug Naar blog

Must knows voor de werkzoekende student

Afbeelding Must knows voor de werkzoekende student

Het studentenleven, we kennen het allemaal: uitgaan, boeken kopen, en de onvermijdelijke boodschappen. Het is een dure aangelegenheid, vooral in deze tijd. Daarom is een bijbaan voor veel studenten een absolute must. In deze blog gaan we in op de verschillende mogelijkheden en delen we handige tips en trucs voor op de werkvloer die je absoluut niet wilt missen.

Slim kiezen

Wanneer je gaat studeren, maak je een keuze voor een bepaalde studierichting. Het kan handig zijn om ook je bijbaan in lijn te brengen met je studie. Wat velen niet weten, is dat je met zo'n bijbaan niet alleen een extra zakcentje verdient, maar ook waardevolle ervaring opdoet voor je cv. Je slaat dus twee vliegen in één klap. Studeer je bijvoorbeeld financiële dienstverlening? Overweeg dan een bijbaan bij een callcenter. Hier krijg je de nodige training om mensen aan de telefoon te woord te staan en al hun vragen te beantwoorden.

Flexibiliteit troef

Voor studenten kan een vaste baan soms lastig zijn vanwege andere verplichtingen. De ideale oplossing is daarom om op basis van diensten te werken. Diensten zijn klussen die je voor één of twee dagen doet zonder vast dienstverband. Bij ons kun je solliciteren voor dergelijke diensten, bijvoorbeeld op festivals of bij FC Groningen, vaak in de horeca. Je tapt bier, serveert eten en werkt in een jong en enthousiast team. Een leuke extra bij FC Groningen is dat je zo nu en dag een bedrag kunt verdienen en een bonus ontvangt als je een vriend of vriendin meeneemt. Dat is pas winnen! Check hier hoe de Tik 'm aan actie precies werkt hier.

Tel je winst

Als je graag met je handen werkt, is de logistieke sector misschien iets voor jou. Hier kun je verschillende taken uitvoeren, zoals containers laden en lossen, orders picken of pakketten sorteren. Je werkt in een groot en jong team waar gezelligheid en een goede werksfeer centraal staan. Wist je dat logistiek medewerkers toeslagen krijgen bovenop hun uurloon als ze op bijzondere tijden werken of in ploegendienst draaien?

Tot slot, onthoud dat het belangrijk is om een bijbaan te kiezen waar je energie uit haalt en waar je plezier aan beleeft. Zo heb je plezier en een bijbaan in één. Zien we binnenkort jouw sollicitatie? Wij hopen van wel!