Skip to content
terug Naar blog

Stel je werk bevalt niet, wat kan je doen?

Afbeelding Stel je werk bevalt niet, wat kan je doen?

Je hebt eindelijk een nieuwe baan gescoord. Vol enthousiasme duik je erin en zet je je honderd procent in. Maar al snel merk je dat het niet helemaal is wat je ervan had verwacht. De sfeer is niet chill, je klikt niet met je baas, of de job zelf valt gewoon tegen. Dat is een flinke tegenvaller. Wat nu?

Wat zit je dwars?

Begin met een flinke portie zelfreflectie. Wat zijn de plus- en minpunten van je baan? Wat irriteert je precies? Maak een lijstje en analyseer het goed. Daarna is het tijd voor een open gesprek met je leidinggevende. Misschien valt er iets te veranderen. Vergeet niet, een job die nu niet leuk lijkt, kan later misschien wel tof zijn. Een ontwikkelingsplan met je baas kan hierbij helpen.

Maak slim gebruik van je proeftijd

De proeftijd is er niet voor niks. Dit is jouw kans om het bedrijf en je functie goed te leren kennen. Klets met collega's, personeelszaken en je werkgever om meer te weten te komen over de missie en doelen van het bedrijf. Tijdens deze periode kun je zonder reden vertrekken, maar onthoud dat je vanaf dat moment geen loon meer krijgt. Check of je proeftijd goed op papier staat in je contract.

Ontslag nemen?

Is je proeftijd voorbij of had je er geen? Dan kun je altijd nog ontslag nemen. Let wel op, dit heeft financiële gevolgen, zoals het mislopen van een WW-uitkering of ontslagvergoeding. En vergeet de opzegtermijn niet, meestal is dat een maand. Dit staat allemaal in je arbeidscontract.

Schakel hulp in van een loopbaancoach

Een loopbaancoach kan je helpen uitvogelen wat je echt wilt en hoe je dat kunt bereiken. Met hun hulp kun je stap voor stap je doelen bereiken en voel je je zelfverzekerder. Dit kan je helpen om je huidige baan vol te houden terwijl je rustig zoekt naar iets beters.

Extra tips voor als je baan niet bevalt

  • Zoek een mentor: een ervaren collega kan je helpen de weg te vinden in je nieuwe job.
  • Blijf leren: volg trainingen of cursussen om jezelf verder te ontwikkelen. Dit maakt je werk interessanter en opent nieuwe deuren.
  • Netwerken: praat met mensen binnen en buiten je organisatie om nieuwe inzichten en kansen te ontdekken.
  • Blijf positief: focus op de dingen die je wel leuk vindt aan je werk en probeer een positieve mindset te behouden.

Flexibel werken met flexpools

Als je merkt dat je huidige baan echt niks voor jou is, overweeg dan eens om via onze flexpools te werken. Dit is mega flexibel en super eenvoudig. In onze WhatsApp-groep worden verschillende diensten aangeboden, en jij kunt zelf kiezen welke je oppakt. Zo kun je bij verschillende werkgevers en in verschillende branches aan de slag. Dit geeft je de kans om allerlei soorten werk uit te proberen en beter te ontdekken wat je echt leuk vindt.

Lees ook: