Skip to content
terug Naar blog

Uitzendkracht in de spotlight: Selma Meekers

Afbeelding Uitzendkracht in de spotlight: Selma Meekers

Heerlijke cocktails, fantastische shots en de beste DJ's, ze zijn allemaal te vinden bij Ocean41. Een super gezellige plek om uit te gaan, zo ook altijd voor Selma. Tegenwoordig staat ze zelf achter de bar, tijd om eens kennis met haar te maken!

Kun je wat over jezelf vertellen?

Mijn naam is Selma Meekers. Ik ben 20 jaar en kom uit het andere Hoge Noorden, namelijk Friesland. Mijn ouders heb ik (tijdelijk) verlaten voor een gezellig studentenhuis in het centrum van Groningen. Na een tussenjaar te hebben gehad zit ik op dit moment in mijn eerste jaar van Social Work aan de Hanze Hogeschool Groningen. In mijn vrije tijd hockey en tennis ik graag, maar doe ik natuurlijk ook aan gezelligheid en drankjes met vriendinnen in de stad.

In mijn tussenjaar werkte ik alle vijf de nachten in de week bij Ocean41. Nu mijn studie weer volop bezig is, werk ik ongeveer twee a drie keer peer maand. Op deze manier valt het voor mij goed te combineren met school en andere hobby's!

Wat zijn jouw werkzaamheden?

Ik werk bij Oceans als barvrouw. Ik zorg ervoor dat iedereen in de kroeg wordt voorzien van drankjes gedurende de hele nacht. De tijden zijn altijd erg verschillend. Soms begin je om 22:00 uur met het opbouwen, soms begin je later. De eindtijd verschilt daarnaast ook altijd. Dit kan nogal uiteenlopen doordat de naborrel niet te voorspellen is. Ik heb wel eens meegemaakt dat ik naar huis liep terwijl de Vismarkt al werd opgebouwd. Dan krijg ik van de groenteman wel eens een banaantje mee voor onderweg naar huis.

Wat maakt het werken bij Ocean41 zo leuk?

Voornamelijk het team. We zijn erg hecht met z'n allen en zien elkaar ook veel na werktijd. Vooral tijdens de coronaperiode zagen we elkaar heel erg veel. Ik zie het oprecht als de ideale manier om geld te verdienen tijdens een tussenjaar, zoals ik vorig jaar had. Je gaat in principe uit tijdens je werk, en je ontvangt ook nog eens geld. Wanneer er weer veel nieuwe mensen zijn komen werken, krijgen we ook een cocktailcursus met het hele team. Dit zijn ook altijd erg leuke avonden.

Hoe ben je terecht gekomen bij de Oceans en überhaupt bij het doen van nachtwerk?

Ik ging altijd al uit in Oceans. Iemand achter de bar zei dat ik er dan maar moest gaan werken. Dus de assistent-bedrijfsleidster werd erbij gehaald en we hebben nummers uitgewisseld. Eindstand: twee weken later stond ik achter de bar!