Skip to content
terug Naar blog

Dit is hoe jij de beste bedieningsmedewerker wordt in de horeca

Afbeelding Dit is hoe jij de beste bedieningsmedewerker wordt in de horeca

Het rondbrengen van heerlijke gerechten en drankjes, het verzorgen van de beste service mét een brede lach en het ontvangen en serveren van gasten. Als bedieningsmedewerker zou jouw dag er zomaar eens zo uit kunnen zien. Met de nadruk op kunnen, want het is misschien cliché, maar geen dag is hetzelfde als je in de horeca werkt. Als je werkt als medewerker in de bediening, is het belangrijk om je vaardigheden te ontwikkelen en te blijven groeien om het beste uit je werk te halen. Of je nu net begint in de branche of al enkele jaren werkt in de bediening, hier lees je enkele tips om het beste uit jezelf te halen en de beste te worden in de bediening.

Kijk naar opleidingsmogelijkheden

Het is belangrijk om te blijven leren en te blijven groeien in je vak. Zoek naar opleidingsmogelijkheden binnen je bedrijf of overweeg om een cursus te volgen om je vaardigheden te verbeteren. Dit kunnen bijvoorbeeld trainingen zijn over hoe je het beste kunt omgaan met lastige gasten of hoe je het beste kunt serveren. Toeval of niet? Wij vanuit 365Werk vinden opleidingsmogelijkheden voor onze uitzendkrachten erg belangrijk en bieden in de horecasector ook verschillende cursussen aan. Wil je daar meer over weten? Neem dan contact op met Zita via: 0611600063.

Wees vriendelijk en attent

Een groot deel van het werk in de bediening is het interacteren met gasten. Jouw glimlach en gastvrijheid zorgt ervoor dat gasten zich niet alleen vandaag welkom voelen, maar ook graag weer eens terugkomen. Vriendelijk en attent zijn is dus een must, of je nu wel of niet met het goede been uit bed bent gestapt. Laat gasten weten dat je er bent om hen te helpen en dat je bereid bent om te gaan en staan waar ze willen om hun bezoek aan het restaurant of de bar zo aangenaam mogelijk te maken. Ben je extravert, praat je graag en krijg je energie van sociale interactie? Dan is werken in de horeca echt jouw ding! Benieuwd welke negen redenen er nog meer zijn om te starten met een toffe job in de horeca? Lees onze blog over werken in de horeca!

Werk nauwkeurig en kom op tijd

Op tijd komen is essentieel. Voor iedere job, maar in de horeca helemaal. Als jij al rennend je schort omknoopt en hijgend de bestelling van je gasten (die al lang wachten) opneemt, beïnvloedt dat hun ervaring. Zorg dus dat je mooi op tijd bent, zodat je relaxt aan je shift kunt beginnen. Geloof ons: daar is je werkgever ook blij mee. Zo laat je zien dat je betrokken bent bij je werk en dat je de gasten serieus neemt. Ik kan je garanderen dat je ook geen punten bij je werkgever scoort als je te laat komt voor je dienst. Als je voor de eerste keer in de bediening werkt, is het logisch dat je gespannen bent. Probeer alsnog zo nauwkeurig mogelijk te werken en naarmate de weken vorderen krijg je dit steeds meer onder de knie.

Denk om uiterlijke verzorging

Hoewel het niet het belangrijkste is, kan een professioneel uiterlijk bijdragen aan een goede indruk die je achterlaat bij gasten. Zorg ervoor dat je goed gekleed bent en dat je haar en verdere verzorging op orde zijn. Haal dus voor je shift start nog eens een borstel door je haar en ruik eens onder je oksels. Wees schoon en representatief. Vraag daarnaast aan je manager wat de dresscode is en houd je hieraan.

Vraag om feedback

Als je de beste in de bediening wilt worden is het van belang om te luisteren naar feedback van je manager en gasten. Zo ontdek je wat je goed doet en wat je kunt verbeteren. Gebruik de verkregen feedback om je vaardigheden te verbeteren. Het vragen om deze terugkoppeling geeft ook weer aan dat je het serieus oppakt en dat je bereid bent om je te verbeteren.

Samengevat: als jij het beste in de bediening wilt worden: kijk dan vooral naar opleidingsmogelijkheden, wees vriendelijk en attent, werk nauwkeurig mét een grote glimlach en kom op tijd, let op je uiterlijke verzorging en schroom niet om feedback te vragen. Het kan niet anders dat deze tips jouw vaardigheden naar een hoger niveau tillen. Wil jij nou ook graag werken in de bediening? Dan hebben wij de perfecte baan voor jou! Bij verschillende opdrachtgevers staan ze te springen om nieuwe bedieningsmedewerkers die de beste in het vak willen worden!