Skip to content
terug Naar blog

Werken op festivals en -evenementen

Afbeelding Werken op festivals en -evenementen

Festivals en evenementen zijn een belangrijk onderdeel van onze samenleving. Elk jaar trekken duizenden mensen naar concerten, festivals en sportevenementen. Maar niet alleen bezoekers genieten van deze evenementen. De mensen die achter de bar staan op deze festivals smullen ook van de sfeer tijdens het werken. Een goede reden waarom het werken op festivals en evenementen zo leuk is. In deze blog bespreken we waarom jij zou willen werken op festivals en evenementen!

1. Geld verdienen

Een van de belangrijkste redenen om te werken op festivals en evenementen is natuurlijk het geld dat je ermee verdient. Veel festivals en evenementen hebben veel tijdelijk personeel nodig om alles soepel te laten verlopen. Hierdoor zijn er vaak veel verschillende functies beschikbaar, van kaartverkoop tot catering, van opbouw tot beveiliging. Hierdoor is het voor jou makkelijk om op een vacature te solliciteren. .

2. Ervaring opdoen

Werken op festivals en evenementen is een uitstekende manier om waardevolle werkervaring op te doen. Je leert omgaan met verschillende situaties en samenwerken in een team. Dit is natuurlijk nuttig voor je toekomstige carriĆØrepad. Tijdens het werken op festivals en evenementen breng jij ook een bepaalde discipline met je mee. Terwijl iedereen aan het dansen is op de leukste muziek, sta jij keihard biertjes te tappen. Hierdoor laat jij bij toekomstige werkgevers zien dat jij uit het goede hout gesneden bent.

3. De sfeer is te gek

De sfeer op festivals en evenementen is vaak erg leuk en ongeƫvenaard. Er is meestal een positieve en energieke sfeer en je ontmoet veel nieuwe mensen. Bovendien is het leuk om deel uit te maken van het evenement en bij te dragen aan het succes ervan. Het geeft je ongetwijfeld een bepaalde kick als alles deze dag soepel verloopt en er de gehele dag een fijne sfeer heerst.

4. Het gaat vaak om eenmalige diensten

Werken op festivals en evenementen biedt vaak meer flexibiliteit dan een standaard kantoorbaan. Omdat veel evenementen alleen tijdelijk zijn, kun je vaak zelf kiezen wanneer je wilt werken. Dit maakt het mogelijk om je werk te combineren met andere activiteiten, zoals studeren of reizen. Ideaal toch, om als student eenmalig een middag te werken en geld te verdienen zonder ergens aan vast te zitten?

5. Nieuwe mensen leren kennen

Tijdens het werken op festivals en evenementen ben jij ook bezig met netwerken. Je ontmoet namelijk veel mensen uit verschillende branches en maakt contacten die later van pas kunnen komen bij het vinden van een nieuwe baan. Ook bouw je tijdens een middagje werken op een festival een bepaalde band met elkaar op. Jullie verzetten ontiegelijk veel werk met elkaar in een korte periode, dit versterkt de onderlinge band met je collega's.

Kortom, het werken op festivals en evenementen biedt veel voordelen. Klaar om te beginnen? Houd onze vacatures in de gaten!