Skip to content
terug Naar blog

Werken in de horeca, welke functies heb je allemaal?

Afbeelding Werken in de horeca, welke functies heb je allemaal?

In Nederland zijn ongeveer een half miljoen mensen aan het werk in de horeca. Het is de perfecte branche om aan het werk te gaan als je op zoek bent naar een bijbaan voor naast je studie. Maar ook zijn er genoeg mogelijkheden om fulltime of parttime aan het werk te gaan. Lijkt het je leuk om in de horeca aan het werk te gaan maar weet je nog niet welke functie je het leukst lijkt? Wij hebben alle functies voor je op een rij gezet!

Aan het werk als bedieningsmedewerker

Als bedieningsmedewerker ben jij het visitekaartje van het bedrijf. Jij bent het aanspreekpunt voor de gasten en bent veel met hun in contact. Als bedieningsmedewerker neem je de bestelling op, adviseer je de gasten over de gerechten/dranken, geef je de bestelling door aan de keuken en bar en zorg je dat deze geserveerd worden. Hebben de gasten tussendoor vragen? Dan kunnen ze bij jou terecht! Wil je aan het werk als bedieningsmedewerker? Dan is het belangrijk dat jij met dienbladen en meerdere borden kan lopen.

Werken als barmedewerker

Als barmedewerker maak je de bestellingen klaar die je binnen krijgt. Deze krijg je binnen van je collega's of van mensen die direct aan de bar bestellen. Belangrijk dus dat je sociaal bent, prioriteiten kan stellen en op een hoog tempo werkt. Vind je het leuk om in de horeca te werken maar heb je geen zin om met borden en dienbladen te lopen, maar wil je wel de gezelligheid? Dan is werken als barmedewerker perfect voor jou!

Jouw werkzaamheden als gastvrouw/-heer

Jij bent het gezicht van het restaurant! De gasten zien jou als eerste wanneer ze binnenkomen en als laatste wanneer ze het restaurant weer verlaten. Aan jou dus de taak om de gasten te ontvangen en ervoor te zorgen dat zij genieten van hun middag/avond. Op de momenten dat het druk is help je ook vaak even mee in de bediening. Het is dus wel belangrijk dat jij ervaring hebt in de bediening en gastvrij bent ingesteld.

Wat houdt werken als allround horecamedewerker in?

Vind je het leuk om gasten te ontvangen, te bedienen en bestellingen klaar te maken? Ga dan aan het werk als allround horecamedewerker! Binnen deze functie houd jij je bezig met een combinatie van werkzaamheden. Dit maakt het een afwisselende functie. Wel belangrijk dus dat jij stressbestendig bent, in iedere situatie de gast voorop stelt en goed kan samenwerken met jouw collega's.

Werken in de catering

Als cateringmedewerker hoef je niet met dienbladen en borden te lopen maar heb je wel het contact met de gasten. Een super leuke functie dus als je sociaal bent en het leuk vindt om in de horeca te werken, maar liever niet met dienbladen loopt. Als cateringmedewerker ben je ook verantwoordelijk voor het klaarmaken van (simpele) gerechten zoals broodjes, salades en soep. Jij zorgt ervoor dat de presentatie van het eten er goed uitziet en dat er altijd voldoende voorraad is.

Aan het werk als keukenhulp

Vind je het leuk om gerechten klaar te maken maar het contact met gasten minder leuk? Dan is werken als keukenhulp misschien wel iets voor jou! Jij helpt het keukenteam met de voorbereidende werkzaamheden zoals het snijden van groentes. Meestal hoef je hier niet veel ervaring voor te hebben. Zolang je maar gemotiveerd bent om hard te werken en snel te leren.

Maak de lekkerste gerechten als zelfstandig werkend kok

Heb je al meer ervaring in de keuken en ga je zelfstandig te werk? Dan is werken als zelfstandig werkend kok iets voor jou! Jij hebt je eigen verantwoordelijkheden en zorgt ervoor dat de gerechten goed worden klaargemaakt en mooi gepresenteerd worden. Vaak is er ruimte voor eigen inbreng en kan je meedenken over de gerechten op de menukaart. Belangrijk als zelfstandig werkend kok is dat jij initiatief toont, hard werkt en stressbestendig bent.

Aan de slag als afwasmedewerker

Lijkt de hectiek van de horeca jou heerlijk om in te werken, maar heb je nog niet veel werkervaring en vind jij het fijn om op een hoog tempo te werken zonder dat je gasten te woord moet staan? Dan is werken als afwasmedewerker misschien wel iets voor jou. Jij bent onderdeel van het keukenteam en zorgt ervoor dat al het servies en glaswerk op tijd schoon is.

Meld je aan voor onze Horeca Academy in Groningen

Heb jij nog geen ervaring in de horeca maar wil je graag proeven van de hectiek en gezelligheid? Meld je dan aan voor onze Horeca Academy! Jij leert in korte tijd het horeca vak kennen, krijgt de nodige theorie en loopt een aantal dagen bij verschillende horecagelegenheden in Groningen mee. Zo kan jij snel ontdekken of werken in de horeca iets voor jou is. Ben je enthousiast en heb je de Horeca Academy met succes doorlopen? Dan kan je direct aan het werk!

Ben je enthousiast geworden over werken in de horeca en ben je benieuwd naar de mogelijkheden die wij bieden? Bekijk dan onze horeca vacatures in bijvoorbeeld Groningen, Leeuwarden, Assen, Heerenveen, Utrecht en Amsterdam