Skip to content
terug Naar blog

Zet werk uit het hoofd tijdens vrije (feest)dagen

Afbeelding Zet werk uit het hoofd tijdens vrije (feest)dagen

Een vrije dag is soms heerlijk en wat kan je daar aan toe zijn. In je hoofd heb je al allemaal plannen gemaakt om lekker thuis te gaan ontspannen en doen waar je zin in hebt. Eenmaal vrij en thuis is het voor sommigen lastig om juist op die momenten het werk helemaal los te laten en écht te relaxen.

Binnenkort komen de feestdagen er aan. Een ultieme gelegenheid om eens goed te chillen en te genieten van de vrije dagen. Maar hoe krijg je het werk uit je hoofd? En wat kan je doen om even helemaal tot rust te komen? Ik help je met deze tips!

Wat moet, dat moet

Spreek met jezelf af welke dingen echt ‘moeten’ tijdens deze dagen en doe dit dan ook als allereerste. Bijvoorbeeld een grote schoonmaak van het huis. Je hebt er op dit moment alle tijd voor maar echt leuk vind je het niet. Als je dit direct doet ben je er van af, heb je het hoofdstuk gesloten, voel je je goed en kan de pret beginnen!

Schrijf je gedachten uit

Juist op deze vrije dagen zal jouw creativiteit naar boven komen. Het is daarom ook niet gek dat je ineens een oplossing vindt voor een probleem op de werkvloer. Je wil dit natuurlijk direct met iedereen delen en plannen maken, maar dit is nu juist niet de bedoeling. Schrijf op wat je te binnenschiet en wat je echt niet mag vergeten als je weer aan het werk gaat. Zo kan jij rustig genieten van de vrijheid en is jouw hoofd leeg.

Sta op en ga iets ondernemen

Ga er op uit en doe juist de dingen die niet kunnen wanneer jij aan het werk bent. Blijf daarom ook niet te lang in bed liggen. Zo heb je aan het eind van de dag echt het gevoel dat je alles uit je dag hebt gehaald. Met een heerlijk voldaan gevoel stap je in je huispak en plof je s’avonds op de bank.

Ga op stil

Geef aan bij collega’s dat je een vrij dag neemt en bespreek dit ook vroeg van te voren. Op deze manier is iedereen op de hoogte van jouw afwezigheid en word je niet gestoord op jouw vrije dag. Lees geen werk gerelateerde mailtjes en focus op jezelf, familie en vrienden. Heb jij een bedrijfsapp die overspoeld wordt met berichten? Zet deze dan op ‘dempen’. Geniet van de rust!

Tijdens de chaotische decembermaand werkt letterlijk ieder bedrijf naar de feestdagen toe. Overal zijn ze bezig met het afronden van dit jaar en het voorbereiden op het nieuwe jaar. Omdat dit op ieder kantoor hetzelfde is, laat het los. De kleine klusjes kunnen wel wachten tot na kerst of oud en nieuw. Eerst tijd om te relaxen!