Skip to content
terug Naar blog

Lean werken binnen 365Werk

Afbeelding Lean werken binnen 365Werk

Betekenis

‘Lean’ is tegenwoordig een steeds bekender begrip voor veel mensen. Lean werd in het begin vooral ingezet in industriële bedrijven, maar is ook heel waardevol gebleken binnen dienstenorganisaties. Het werd dus hoog tijd om dit ook binnen 365Werk te introduceren! Maar wat betekent nou precies Lean?

‘Lean is een denk- en werkwijze gericht op het inrichten en beheersen van bedrijfsprocessen en draait om een cultuur van continu verbeteren.'

Naast dat Lean bestaat uit een set van praktische technieken, draait het vooral om een cultuur van continu verbeteren. Dit betekent dat er ruimte is om te experimenteren en veranderingen door te voeren.

Projectgroep

Afgelopen jaar hebben wij de projectgroep ‘Baas in LEAN’ opgestart om de Lean gedachte te laten leven binnen 365Werk. Ons motto 'want werk kan altijd beter' geldt namelijk niet alleen voor onze uitzendkrachten maar ook voor onszelf! Ons doel is om het iedere dag weer een beetje beter te doen dan gisteren. We zijn een snel groeiende organisatie waarbij het belangrijk is dat onze werkprocessen niet achter lopen.

Om ervoor te zorgen dat wij onze processen continu blijven verbeteren, organiseren we Lean workshops waarbij we ieder kwartaal een ander proces doorlopen. We betrekken alle stakeholders voor waardevolle inzichten en visualiseren samen het proces, sporen eventuele verspillingen op en verzamelen ideeën. Tijdens de workshops kijken we goed wat nu echt waarde voor de klant toevoegt en of er verspillingen tussen zitten die we kunnen elimineren.

Het centraal stellen van de klant is een belangrijk onderdeel van Lean. Onze interne medewerkers spelen hier een actieve rol in, zij beschikken over de kennis om processen te verbeteren en zij zijn uiteindelijk degenen die de waarde toevoegen aan het proces.

Oftewel Lean biedt ons ontzettend veel mogelijkheden, genoeg werk voor onze projectgroep ‘Baas in LEAN’!