Skip to content
terug Naar blog

Beste plekken om te studeren in Groningen

Afbeelding Beste plekken om te studeren in Groningen

Groningen, de leukste studentenstad volgens velen! Veel nieuwe mensen leren kennen, feesten, maar toch ook wel keihard aan de bak met je studie. Woon jij in een gehorig huis of heb je moeite om je te concentreren? Vandaag behandelen we de beste hotspots in Groningen om te kunnen studeren. Ideaal als jij nog een plekje zoekt waar je kan knallen.

Het Forum

Het Forum is een echte hotspot als je ergens rustig wil studeren in Groningen. In dit prachtige gebouw zijn er altijd wel tafels beschikbaar om aan te studeren. Het Forum is voor iedereen openbaar, je komt er daardoor ook verschillende mensen tegen. Je moet hier wel even goed kijken of deze tafel een echte studieplek is. Bij sommige tafels staat een bordje met ‘dit is geen studieplek’.

De Uurwerker

Studeer jij graag in je eigen bubbel en wil jij hierbij het liefste niet gestoord worden? Dan is De Uurwerker een geschikte plek voor jou. Bij dit café is namelijk speciaal een plek ingericht voor studenten en flexwerkers. Dit restaurant is zeven dagen per week geopend, wel moet je er rekening mee houden dat je hier alleen ’s middags en ’s avonds kan zitten. Als je iemand bent die ervan houdt om in de ochtend te studeren, dan kan je beter een ander plekje zoeken. Wel kan je hier na afloop, een heerlijk koud speciaal biertje drinken na een dag gestudeerd te hebben!

Masmas

Hou jij ervan om naast het studeren ook even een praatje te maken? Dan zou je ook bij Masmas kunnen studeren. Deze espressobar is goed bekend onder jongeren als studeerplek. Er hangt hier een erg gezellige sfeer als studieplek. Als je hier binnenloopt zie je gelijk de balans tussen studeren en kletsen. Als deze vorm van studeren bij je past, dan is Masmas een aanrader.

Het Floreshuis

Deze studieplek is onder studenten nog niet heel populair, maar hier kan heerlijk gestudeerd worden. In dit wijkcentrum komen voornamelijk wijkbewoners tot op heden. Het fijne aan deze plek is dat je de plekken voor het uitkiezen hebt. Bovendien is het een relatief goedkope plek om te gaan lunchen. Een ideale combinatie dus!

Hopelijk heb je na deze tips inzichtelijk waar je in de stad kan gaan studeren. Beu om op je studentenkamer te moeten leren? Ga dan eens een kijkje nemen bij een van de bovengenoemde plekken, je komt er vanzelf wel achter hoe heerlijk je hier kan studeren!

Ben je naast je studie nog op zoek naar een leuke (bij)baan in Groningen? Ontdek dan al onze vacatures in de stad!