Skip to content
terug Naar blog

Even voorstellen: Bouke Willem

Afbeelding Even voorstellen: Bouke Willem

Hoe ben jij terecht gekomen bij 365Werk?

365Werk benaderde een bedrijf dat zich richt op ICT werk- en leertrajecten, voor een webdeveloper vacature. Het bedrijf dacht dat ik een goede match zou zijn, en dat was zo. Na enkele gesprekken met beide partijen ben ik gestart bij 365Werk, en werk ik hier al twee jaar.

Wat is jouw rol bij 365Werk en wat houdt het precies in?

Als web developer houd ik mij voornamelijk bezig met het ontwikkelen van de website achter de schermen, de backend dus. Dit betekent dat ik werk aan de verwerking van processen, zoals het koppelen van sollicitaties aan de juiste vacatures. Met het development team van zeven mensen, elk met een eigen specialisatie, zorgen wij ervoor dat de website er goed uitziet en dat de gebruikerservaring optimaal is.

Wat vind je het leukste aan jouw werk bij 365Werk?

Ik vind mijn functie erg leuk omdat het veel afwisseling biedt. Ik geniet ervan om nieuwe dingen te creëren, zoals onze Flexapp en het huidige project waar ik aan werk, Verifai. Dit is een externe dienst die ervoor zorgt ervoor dat paspoorten en ID-kaarten automatisch gescand kunnen worden. Ik werk hierbij aan de integratie van Verifai met onze eigen systemen. Ook kleine projecten waarbij ik processen gemakkelijker en duidelijker kan maken voor uitzendkrachten of voor het bedrijf zelf, geven mij veel voldoening. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bugs in de software. Wanneer ik een probleem heb opgelost, voelt het alsof ik een leuke puzzel heb opgelost.

Kun je ons iets meer vertellen over jouw achtergrond voordat je bij 365Werk kwam werken?

Mijn achtergrond is vrij divers en niet direct gerelateerd aan mijn huidige baan als web developer. Ik begon met technische natuurkunde, maar realiseerde me al snel dat dit niet was wat ik wilde. Daarna heb ik de opleiding Creative Technology gevolgd, waar je leert de schakel te zijn in een team, tussen de kant van het industrial design en de kant van het electrical engineering. Hierna volgde ik een master Fine Arts aan de Hanze Hogeschool genaamd MADTech, waarbij ik me richtte op kunst en nu nog steeds veel mee bezighoud in mijn vrije tijd. Uiteindelijk besloot ik me weer meer te richten op de programmeerkant en web development, wat nu ook mijn rol is bij 365Werk.

Lijkt het jou nou ook leuk om ons team te komen versterken? Bekijk dan onze interne 365-vacatures!