Skip to content
terug Naar blog

10 handige tips voor je eerste werkdag!

Afbeelding 10 handige tips voor je eerste werkdag!

Je eerste werkdag, spannend toch? Geen zorgen, wij hebben tien handige tips om ervoor te zorgen dat die dag vlekkeloos verloopt en je meteen indruk maakt.

Bereid je Voor

Duik al van tevoren in het bedrijf. Leer niet alleen je nieuwe collega's kennen, maar neem ook de tijd om het pand te verkennen. Een blik op de website of sociale media van je nieuwe werkgever kan je alvast een idee geven van de bedrijfscultuur en waarden.

Ken de sfeer

Check de dresscode wat normaal is op je werkplek. Of het nou casual is of wat meer formeel, zorg dat je erbij past. Eerste indrukken zijn belangrijk!

Maak kennis met je collega's

Neem de tijd om je team te ontmoeten. Een informeel praatje kan wonderen doen om de werkomgeving direct wat relaxter te maken. Ontdek gemeenschappelijke interesses en bouw een positieve band op.

Op tijd zijn

Laat zien dat je professionaliteit hoog in het vaandel hebt door op tijd te komen. Zo kun je rustig je plekje vinden en beginnen zonder haast.

Notities maken

Een klein notitieboekje is je beste vriend op de eerste dag. Schrijf belangrijke dingen op, van namen tot procedures. Dit toont niet alleen serieusheid, maar helpt ook om de informatie te onthouden.

Stel vragen

Niks te gek, gewoon vragen stellen. Hoe meer je weet, hoe beter jij je werkzaamheden kan oppakken. Dus, brand los met die vragen!

Actief (mee)doen

Wacht niet af, wees proactief. Laat zien dat je niet bang bent om een handje te helpen en een verschil te maken.

Samen Lunchen

Overweeg om samen met je nieuwe collega's te lunchen. Het is dé kans om op een relaxte manier anderen te leren kennen. Vaak praat je ook over andere onderwerpen in de pauzes, zo leer je ook

Ontdek je nieuwe werkplek

Verken je nieuwe werkplek en leer de ins en outs kennen. Dat maakt het werken een stuk soepeler.

Wees altijd jezelf

Last but not least, wees gewoon jezelf. Doe je niet anders voor als je bent en collega's merken vanzelf hoe bijzonder jij bent!

Een goede start is essentieel. Met deze tips rock jij je eerste werkdag!