Skip to content
terug Naar blog

Remote werken in Malaga

Afbeelding Remote werken in Malaga

Sinds de coronapandemie is duidelijk geworden: bij veel banen kun je prima op afstand werken. Remote werken floreert! De afgelopen maand heb ik samen met twee collega’s een week vanuit Malaga gewerkt. Remote werken biedt ongekende flexibiliteit maar vraagt ook om planning en discipline. In deze blog geef ik jou 5 tips om het beste jouw remote ervaring te halen!

Wees zorgvuldig met het boeken van jouw verblijfplaats

Wanneer je op vakantie gaat, let je bij het boeken van je verblijf op andere zaken dan wanneer je in het buitenland remote gaat werken. Het is een inkoppertje dat je een goede internetverbinding wil hebben. Maar heb je bijvoorbeeld ook nagedacht over de volgende eisen: een grote tafel waaraan je kan werken, goede stoelen en bij voorkeur ook een ruimte waarbij je veel daglicht hebt. Op die manier kun je in de ochtend al vroeg aan de slag bij je eigen accommodatie zonder dat je op zoek hoeft naar een cafeetje of coworking space!

Coworking spaces

Een coworking space is een gedeelde werkruimte waar professionals van verschillende achtergronden samenkomen om te werken. Het biedt flexibele werkplekken, gedeelde voorzieningen en stimuleert creativiteit en productiviteit. Het is aan te raden om je vooraf je verdiepen in welke coworking spaces er op jouw remote locatie aanwezig zijn. De kosten kunnen namelijk erg uiteenlopen van 20,- tot soms wel 40,- per dag. Vaak loont het om een pas voor week of een maand te kopen.

Werktijden

Pas (uiteraard in overleg met je achterblijvende collega’s) je werktijden aan. Zo hebben wij ervaren dat het fijn was om vroeg te beginnen, in de middag lang pauze te hebben om van de zon te genieten en daarna tot laat door te werken. Spanjaarden eten immers pas rond 21 uur in de avond en het was heerlijk om in dat ritme van de dag mee te gaan. Zo krijg je alsnog je werk gedaan terwijl je ook optimaal kan genieten!

Maak een to-do-lijst

Het is verleidelijk om bij de eerste zonnestraal je laptop dicht te klappen en eropuit te gaan. Maar helaas, dan had je vakantie moeten opnemen in plaats van remote te gaan werken! Om gestructureerd te blijven werken en elke dag met een voldaan gevoel af te kunnen sluiten is het handig om een to-do lijst per dag te maken! Op die manier is het duidelijk welke taken je moet hebben afgerond en loop je niet achter in je werkzaamheden wanneer je weer op kantoor in Nederland verschijnt.

Geniet!

Deze spreekt voor zich. Geniet van de vrijheid die remote werken met zich meebrengt. In het buitenland valt zoveel te beleven. Dompel je onder in de cultuur, proef de lekkerste gerechten en werk in je vrije tijd aan je tan!