Skip to content
terug Naar blog

Elf goede voornemens voor 2024

Afbeelding Elf goede voornemens voor 2024

Hallo 2024! Een jaar vol mogelijkheden om nieuwe paden te betreden en jezelf te ontwikkelen. Laten we eens kijken naar tien voornemens die niet als regels bedoeld zijn, maar als kansen om te ontdekken en te omarmen. Deze voornemens zijn als vriendelijke herinneringen aan de toffe dingen die je wellicht al in je hebt.

1. Hydrateer meer

Wanneer heb je voor het laatst jezelf een kleine hydratatieboost gegeven? Misschien is het tijd om vaker je waterfles bij te vullen en je lichaam een verfrissende impuls te geven.

2. Zeg vaker nee

In een wereld vol verzoeken is 'nee' een krachtig woord. Dit betekent niet dat je altijd 'nee' moet zeggen, maar het is een herinnering dat je ook aan jezelf moet denken en af en toe aan wat egoïsme.

3. Beweeg meer

Beweging is goed voor zowel lichaam als geest. Wanneer heb je voor het laatst gesport of zonder doel gewandeld? Laat deze voornemens je uitnodigen om op jouw eigen tempo te bewegen.

4. Organiseer je leven

Orde kan een impact hebben op zowel je fysieke als mentale welzijn. Wat als het opruimen van een rommelige hoek een kans is om zen te worden midden in de chaos?

5. Ontdek iets nieuws

Stel jezelf de vraag: "Wat zou ik willen ontdekken?" Deze voornemens zijn geen les, maar een uitnodiging om je nieuwsgierigheid te voeden, of het nu bijvoorbeeld gaat om koken, kunst of iets compleet anders.

6. Minder schermtijd

Reflecteer op je schermtijd. Kun je ergens bewust offline gaan? Het is geen anti-tech boodschap, maar een suggestie om af en toe het scherm te verruilen voor de echte wereld.

7. Doe vrijwilligerswerk

Overweeg je tijd te delen. Vrijwilligerswerk is geen sollicitatie, maar een kans om vreugde te verspreiden. Ontdek wat je raakt en zie of er een manier is om bij te dragen.

8. Stop met uitstellen

Kijk naar taken die je voor je uitschuift. Is er iets dat je vandaag kunt aanpakken? Het is geen 'doe-het-nu' propaganda, maar een knipoog naar het plezier van kleine overwinningen.

9. Positieve mindset

Wanneer heb je voor het laatst stilgestaan bij iets positiefs? Deze voornemens nodigen je uit je eigen momenten van vreugde te vieren, zonder je te vertellen wat positiviteit is.

10. Meer ontspanningstijd

Denk terug aan momenten van ontspanning die je koestert. Deze voornemens herinneren je vriendelijk om ruimte te maken voor waardevolle momenten. Gun jezelf die ademruimte.

11. Zoek de baan die bij jou past

Wellicht heb jij in 2024 als doel om de perfecte baan te vinden die bij jou past. Als uitzendbureau helpen we jou daar natuurlijk graag bij. Je kan alvast een kijkje nemen bij ons actuele vacatureaanbod, anders helpen onze recruiters natuurlijk je ook graa.

Ga het nieuwe jaar in met deze voornemens als positieve uitgangspunten. Ze vertellen je niet hoe je het moet doen, maar herinneren je eraan dat het oké is om jezelf te zijn, te ontdekken en te groeien. Op naar een jaar vol avonturen en persoonlijke ontwikkeling!