Skip to content
terug Naar blog

3 tips voor het vinden van vakantiewerk zomer 2024

Afbeelding 3 tips voor het vinden van vakantiewerk zomer 2024

Het lijkt misschien nog ver weg maar over een aantal maanden is het weer zover, de zomervakantie! Wellicht weet jij al dat je de zomer heerlijk gaat genieten van de Spaanse zon of een ander ver oord, of heb je nog helemaal geen plannen. Of je nu naar het buitenland gaat of in Nederland blijft, wat extra geld om je vakantie optimaal te benutten kan natuurlijk nooit kwaad. Soms kan het nog best lastig zijn om een leuke vakantiebaan te vinden. Maar geen zorgen, met onze tips vind jij het leukste vakantiewerk voor de zomer van 2024!

1. Begin vroeg met zoeken!

Het lijkt misschien een inkoppertje, maar zorg ervoor dat je op tijd met je zoektocht begint. Veel bedrijven beginnen namelijk al vroeg met het aannemen van zomerkrachten. Zij willen er namelijk zeker van zijn dat zij hun team voor de zomer compleet hebben. Begin dus op tijd, dan heb je immers ook de meeste keuze voor leuk vakantiewerk!

2. Neem contact op met een uitzendbureau

Wij kunnen ons voorstellen dat je door naar vakantiewerk te googelen soms door de bomen het bos niet meer ziet. Onze enthousiaste recruiter Odette van 365Werk helpt je dan ook graag met het vinden van het perfecte vakantiewerk voor zomer 2024! Door middel van een (video)belgesprek bespreek je je eventuele (werk)ervaring en je wensen en samen kijk je dan naar de mogelijkheden! Bij vragen of twijfels staat Odette voor je klaar. Voor iedereen vanaf 16 jaar hebben wij een leuke zomerbaan beschikbaar, zelf op een van de mooie Waddeneilanden.

3. Wees flexibel en creatief: durf nieuwe uitdagingen aan te gaan!

Een nieuwe baan is altijd spannend, maar de zomervakantie is juist het uitgelezen moment om iets nieuws te gaan proberen! Ontdek je verborgen talenten en maak nieuwe vrienden. Vakantiewerk is vaak maar voor een korte duur, dus blijkt het werk je toch wat minder te liggen? Je zit er in elk geval geen maanden of jaren aan vast en bent wel een mooie ervaring rijker!

Soms is het leukste vakantiewerk niet het meest voor de hand liggend. Sta open voor verschillende soorten werkzaamheden en stel je flexibel op. Door buiten de gebaande paden te denken vind jij het leukste vakantiewerk. Wat dacht je van campingwerk op Ameland? Heerlijk in de buitenlucht en wel wat anders dan werken in een magazijn! Kortom: de opties zijn eindeloos zo lang jij enthousiast en gemotiveerd bent.

Lees ook: